Отборът на Борусия Мьонхенгладбах постигна изключително важен успех в битката

...
Отборът на Борусия Мьонхенгладбах постигна изключително важен успех в битката
Коментари Харесай

Гладбах обърна Байерн и остава на върха в Германия

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах реализира извънредно значим триумф в борбата за купата в Германия, откакто победи Байерн Мюнхен с 2:1 вкъщи в дербито от 14-ия кръг на Бундеслигата и резервира лидерската си позиция в класирането.

На “Борусия Парк ” баварците тотално преобладаваха през първата част и насочиха над 10 удара към противниковата врата, само че по този начин и не съумяха да стигнат до гол след положителни намеси на вратаря на домакините Ян Зомер. Гостите въпреки всичко излязоха напред четири минути след почивката, когато крилото Иван Перишич насочи мощен удар от воле от границата на наказателното поле, с който Зомер не съумя да се оправи. След това играчите на Байерн понижиха оборотите и бяха осъдени за това, като левият бек на Гладбах Рами Бенсебайни изравни в 60-та минута с глава след центриране от корнер. Възпитаниците на Марко Розе продължиха да бъдат рискови на контраофанзива и съумяха да се възползват от това в продължението на мача, когато Хави Мартинес извърши неуместно нарушаване против Маркус Тюрам в наказателното поле, а реферът Марко Фриц отсъди дузпа и сподели втори жълт картон на испанския футболист. Тежката отговорност от бялата точка се падна на Бенсебайни, а бранителят сподели стоманени нерви и донесе триумфа на своите с втория си гол в мача.

По този метод Гладбах остава на върха на класирането с 31 точки, до момента в който Байерн се смъкна до шестата позиция в подреждането с 24 точки.

Останалите резултати:

Борусия Дортмунд – Фортуна 5:0

Аугсбург – Майнц 2:1

Лайпциг – Хофенхайм 3:1

Фрайбург – Волфсбург 1:0. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР