Отборът на Борусия Дортмунд приема Атлетико Мадрид във втори четвъртфинален

...
Отборът на Борусия Дортмунд приема Атлетико Мадрид във втори четвъртфинален
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Борусия Дортмунд - Атлетико Мадрид, състави

Отборът на Борусия Дортмунд приема Атлетико Мадрид във втори четвъртфинален конфликт от Шампионска лига. В първия мач Атлетико записа победа с 2:1 и в този момент ще брани нежния си задатък на „ Сигнал Идуна Парк ”. Реваншът започва в 22:00 часа и на Gong.bg ще проследим най-интересните моменти от него.

Треньорът на домакините Един Терзич разгласи, че той и играчите му ще разчитат на неповторимата поддръжка от препълнените трибуни на " Вестфаленщадион ".

" Когато излезеш на терена преди тази аудитория, си задължен да дадеш всичко от себе си. Това е нещо неповторимо, трибуните постоянно са цялостни и са ни помагали безчет пъти през годините ", сподели Терзич. Борусия Дортмунд се надява да доближи полуфиналите в най-престижния европейски клубен шампионат за първи път от 2013 година, когато Юрген Клоп класира отбора за финала, изгубен от Байерн Мюнхен.

От своя страна Атлетико Мадрид има два изгубени финала под управлението на Диего Симеоне, само че постоянно е стабилен и рисков противник в Европа, като на осминафиналите в профил намиращия се в страхотна форма тим на Интер.

" Ще срещнем доста мощен тим като хазаин, който ще стартира с високо движение. Надявам се, че тимът ми ще отговори доста добре и ще бъде убеден ", бяха първите думи на аржентинския експерт. Ермосо се оправи доста добре преди два дни, игра 90 минути и е значим футболист за нас. Сесар Аспиликуета е специфичен състезател, схваща играта по необикновен метод и може да бъде в кжоято и да е зона. Рикелме е мощен поради младостта си, Утре ще решим. От тримата ще играят двама ", сподели Симеоне за титулярния си състав в Дортмунд.

" Отборът ни работи доста добре и натрупа самочувствие с резултатите от Ла Лига. Трябва да играем, не са мислим. Ще бъде огромна вечер в Шампионската лига. Ще бъде значимо да сме безупречни на терена, с цел да се наредим измежду най-хубавите 4 в шампионата ", сподели още той.

22:00 часа / Борусия Дортмунд - Атлетико Мадрид

Съставите на двата тима:

Борусия Дортмунд: 1. Кобел, 26. Риерсон, 15. Хумелс, 4. Шлотербек, 22. Маатсен, 20. Забицер, 23. Джан, 27. Адейеми, 19. Бранд, 10. Санчо, 14. Фюлкруг

Старши треньор: Един Терзич

Атлетико Мадрид: 13. Облак, 3. Аспиликуета, 22. Ермосо, 2. Хименес, 20. Витсел, 16. Молина, 14. Йоренте, 6. Коке, 5. Де Пол, 7. Гризман, 19. Мората

Старши треньор: Диего Симеоне
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР