Отборът на Бенфика постигна победа с 4:3 при домакинството си

...
Отборът на Бенфика постигна победа с 4:3 при домакинството си
Коментари Харесай

Бенфика надви Ювентус в мач със седем гола и изхвърли бианконерите“ от Шампионската лига

Отборът на Бенфика реализира победа с 4:3 при семейството си на Ювентус с мач от предпоследния кръг на група H в Шампионската лига.

Лисабонските „ орли “ откриха резултата на „ Ещадио да Луж “ в 17-ата минута. След късо осъществяване на ъглов удар Енцо Фернандес центрира диагонално в наказателното поле на „ бианконерите “, където Антонио Силва изпревари и надскочи Федерико Гати и с глава се разписа във вратата на Войчех Шчесни.

Ювентус възвърне равенството пет минути по-късно, когато след центрира от корнер Данило отклони топката с глава към далечната греда, където непокритият Душан Влахович засече, вратарят Одисеас Влаходимос отрази, само че след интервенция на ВАР се окача, че топката е минала голлинията.

След съвсем половин час игра Бенфика получи правото да извърши дузпа за игра с ръка на Хуан Куадрадо в наказателното поле на „ Старата госпожа “. Зад топката застана Жоао Марио, който с акуратен изстрел се разписа в горния десен ъгъл на стража Шчесни, който се хвърли в противоположния ъгъл.

Домакините осъществиха трети гол във вратата на именития си противник в 35-ата минута след скоростна контраофанзива. Голмайсторът Марио получи топката на десния фланг и центрира диагонал по земя в пеналтерията на Юве, където връхлитащият Рафа Силва с ефектно осъществяване с пета се разписа.

Четири минути след началото на втората част Силва още веднъж се озова в прегръдките на своите съотборници, когато се възползва от неточност в защитата на „ бианконерите “ и с прехвърлящ удар осъществя второто си попадение в срещата.

Футболистите на Мисимилиано Алегри върнаха още едно попадение четвърт час преди последния съдийски сигнал. Самюел Илинг-Джуниър центрира в наказателното поле на Бенфика, където Аркадиуш Милик се разписа с изстрел от придвижване.

Две минути по-късно пасивът на Ювентус стана едно попадение, откакто и Уестън Маккени се разписа след центриране в пеналтерията на „ орлите “.

В класирането Бенфика събра 11 точки и зае втората позиция зад водача ПСЖ, който е със същия точков актив, само че парижани са с по-добра голова разлика. Ювентус пък заема третото място с три точки, като „ бианконерите “ са с по-добра голова разлика от последния Макаби Хайфа, който също е с три пунта.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР