Отборът на Байерн Мюнхен победи Аугсбург с 1:0 като домакин

...
Отборът на Байерн Мюнхен победи Аугсбург с 1:0 като домакин
Коментари Харесай

Дузпа в края измъкна безобразен Байерн, но титлата е все по-близо

Отборът на Байерн Мюнхен победи Аугсбург с 1:0 като хазаин в среща от 29-ия кръг на шампионата на Германия по футбол. Байерн е отпред във краткотрайното класиране с 69 точки, на 9 пред втория Борусия Дортмунд. Аугсбург пък заема 14-ата позиция с 32 точки.

Третият следващ триумф за първенците в Бундеслигата пристигна мъчно след дузпа на Роберт Левандовски в 82-ата минута. Полският нападател на домакините имаше още няколко благоприятни условия, само че не съумя да се разпише до последните минути на дуела. В 14-ата Левандовски падна в наказателното поле, само че не последва сигнал от рефера. Йозуа Кимих приключи обещаваща офанзива за Байерн пет минути по-късно, само че прати топката вдясно от вратата на Аугсбург. Пак Кимих не съумя да преодолее стража на гостите в 62-ата минтуа, а в 80-ата бе отсъдена дузпа в интерес на баварците поради игра с ръка на футболист на Аугсбург. Левандовски не сгреши при осъществяване и донесе успеха за Байерн Мюнхен.

Тимът на Волфсбург победи безапелационно Арминия Билефелд с 4:0 като хазаин в различен мач от 29-ия кръг. Волфсбург е 13-и в подреждането с 34 точки, а Арминия е 16-и с 26 в актива си. Лукас Нмеча се разписа на два пъти в 11-ата и 38-ата минута за 2:0. В 32-ата минута бранителят на гостите Седрик Брунер пострада при битка за топката и бе откаран в болница. След почивката домакините означиха още две попадения, дело на Максимилиан Арнолд в 48-ата и Макс Крузе в 53-ата минута.

Гройтер Фюрт претърпя домакинско проваляне от Борусия Мьонхенгладбах с 0:2 и остава финален във краткотрайното класиране с едвам 16 точки от 29 мача. Борусия Мьонхенгладбах е 11-и с 37 точки. За гостите осъществиха Маркъс Тюрам в 18-ата минута и Аласан Плеа в 24-ата от дузпа.

Отборът на Кьолн надигра Майнц 05 с 3:2 вкъщи откакто реализира поврат от 0:2. Кьолн заема седмото място в подреждането в Бундеслигата с 43 точки, а Майнз е десети с 38 все още. Гостите поведоха с попадения на Джонатан Буркарт в 14-ата и на Карим Онисиво в 55-ата минута. Ели Скири понижи за 1:2 в 60-ата, а в границите на 4 минути Кьолн вкара още два гола сред 78-ата и 82-ата. Първо Деян Любичич изравни за 2:2, а след това Лука Килиан вкара за победното 3:2.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР