Отборът на Барселона е готов да се раздели с Френки

...
Отборът на Барселона е готов да се раздели с Френки
Коментари Харесай

Барселона постави цена на Де Йонг след интереса от Манчестър Юнайтед

Отборът на Барселона е подготвен да се раздели с Френки де Йонг през лятото, защото новият управител на Манчестър Юнайтед Ерик загар Хаг възнамерява да притегли полузащитника в състава. Според информациите, нидерландският експерт се интересува от 24-годишния си съотечественик, който е изиграл 136 мача за Барселона, откогато мина от Аякс през 2019 година. За този интервал той подвигна Купата на Краля с „ каталунците “.

Неманя Матич към този момент удостовери, че ще напусне „ алените дяволи “ в края на сезона, а договорът на Пол Погба изтича през лятото и съвсем несъмнено също ще с тръгне, което оставя Юнайтед със относително малко варианти за средата на терена. Англичаните обмисля привличането на най-малко двама играчи на тази позиция, защото желаят да подсилят своя тим.

Деклан Райс от Уест Хем Юнайтед и звездата на Лийдс Юнайтед Калвин Филипс са свързвани с трансфер на „ Олд Трафорд “ в последните месеци. Дуото впечатли с изявите си за националния тим на Англия на Европейското състезание предходната година.

Тъй като Тен Хаг се чака да приложи своя атакуващ жанр, основан на владеене на топката, той може да избра да притегли някой, който към този момент има опит в неговата система. Де Йонг беше част от тима на Аякс, който стигна до полуфиналите на Шампионска лига през сезон 2018/2019, където обаче в последна сметка загуби от Тотнъм.

Испанското телевизионно предаване „ El Chiringuito “ счита, че Тен Хаг ще изследва опцията за привличане на Де Йонг на „ Олд Трафорд “, а Барселона към този момент е сложил цена на 24-годишния полузащитник от 58 милиона паунда. Каталунският гранд обаче би трябвало да продаде част от играчите си, в случай че желае да укрепи отбора с още попълнения през лятото.

Barcelona 'set asking price' after Man Utd interest in Frenkie de Jong transfer
— Mirror Football (@MirrorFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР