Отборът на Балкан Ботевград записа първата си победа в полуфиналната

...
Отборът на Балкан Ботевград записа първата си победа в полуфиналната
Коментари Харесай

Балкан изравни серията с ЦСКА

Отборът на Балкан Ботевград записа първата си победа в полуфиналната серия с ЦСКА в плейофите на Националната баскетболна лига. Шампионите изравниха серията с “армейците ”, откакто завоюваха мач №2 с 80:71 (15:16, 28:17, 21:14, 16:24) пред своите последователи в зала “Арена Ботевград ”. По този метод резултатът към този момент е 1-1, а в този момент серията се измества в София за мачове №3 и №4, които по стратегия ще се проведат в сряда и петък.

Тимът на Петър Златанович подходи невъзмутимо в края на втората четвърт и при започване на третата, като в този интервал “зелените ” записаха опустошителна серия от 23 следващи точки, която се трансформира в главната причина за триумфа на първенците от предишния сезон. Друг забавен факт е, че през днешния ден Балкан стреля много по-добре от далечно разстояние спрямо мач №1, отбелязвайки 12 от 34-те си опита. Също по този начин ботевградчани позволиха единствено 9 неточности в нахлуване.

Ситуацията за ЦСКА се усложни още преди началото на срещата, защото отборът не можеше да разчита на своя стрелец Венцислав Петков, който страда от травма също като друга значима фигура в отбора на “армейците ” - Драган Зекович. Проблем за столичани бе и представянето на Зейн Ноулс, който бе лимитиран до единствено 3 точки при 1/7 пукотевица от игра.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР