Отборът на България с Григор Димитров и Виктория Томова ще

...
Отборът на България с Григор Димитров и Виктория Томова ще
Коментари Харесай

MAX Sport ще излъчи първия по рода си тенис турнир United Cup

Отборът на България с Григор Димитров и Виктория Томова ще си оспорва купата със звезди от ATP и WTA от още 17 страни
ще излъчи мачовете от първия по рода си тенис шампионат United Cup, в който ще взе участие и българският тим, воден от първите ни ракети Григор Димитров и Виктория Томова. United Cup ще се организира сред 29 декември 2022 година и 8 януари 2023 година и ще предложи напълно нов формат, който включва както мъже, по този начин и дами - звездите от ATP и WTA, и смесени двойки.

Каналите MAX Sport ще ни създадат очевидци на най-интересните срещи от шампионата и всички мачове на българския тим, които ще бъдат излъчени по MAX Sport 1.
-->
United Cup е нов тенис шампионат, събиращ най-хубавите мъже и дами тенисисти от 18 страни в разбъркан шампионат, който ще се организира в три града в Австралия: Бризбейн, Пърт и Сидни. Шест страни се класираха за шампионата въз основата на най-хубавия им играч в ранглистата на ATP, шест въз основата на най-хубавия състезател в ранкинга на WTA и още шест по отношение на комбинирания ранкинг на най-хубавите им тенисисти в ATP и WTA.

Първите 16 страни, които се класираха за United Cup, са Аржентина, Австралия, Белгия, Бразилия, Хърватска, Чехия, Франция, Германия, Англия, Гърция, Италия, Норвегия, Полша, Испания, Швейцария и Съединени американски щати. Останалите две страни, които се класираха за шампионата, са България и Казахстан.

Българският тим се класира за United Cup, с помощта на положителната позиция на Григор Димитров в ранглистата на ATP. Останалите играчи, които ще показват страната ни в Австралия, са Виктория Томова, Адриан Андреев, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Изабелла Шиникова и Гергана Топалова.

Бризбейн (Pat Rafter Arena), Пърт (RAC Arena) и Сидни (Ken Rosewall Arena) ще бъдат домакини на груповата фаза на шампионата, която стартира на 29 декември 2022 година и ще продължи до 4 януари 2023 година Всеки от трите града ще одобри по 2 групи от по 3 страни, като страните в една и съща група ще играят на правилото „ всеки против всеки “. Сблъсъците ще включват два мъжки мача на сингъл, две женски срещи на сингъл и мач на смесени двойки. Победителите от групите в трите града ще играят мач между тях, с цел да дефинират трите тима, които ще се класират непосредствено за полуфиналите. Последното четвърто място ще бъде заето от най-добре представилия се тим в плейофите.

United Cup стартира на 29 декември със срещите на българския тим. Първият мач на сингъл от шампионата ще бъде от 6:00 часа сред Деспина Папамихаил и Изабелла Шиникова, а незабавно след тях ще играят Стефанос Циципас и Григор Димитров. И двете срещи ще се излъчат онлайн по MAX Sport 1.

United Cup е най-новото първокласно тенис наличие по спортните канали MAX Sport, което добавя срещите от шампионатите от сериите ATP 1000, ATP 500, ATP 250 и ATP Finals. Абонатите на MAX Sport могат също да гледат най-интересното от Националната баскетболна лига, баскетболната Евролига, Диамантената лига по лека атлетика и Европейския голф тур. Феновете на бойните спортове могат да следят събитията на UFC и редица боксови галавечери, а феновете, които избират моторните спортове – сериите NASCAR, WRC и MotoGP. MAX Sport излъчва и срещи от всичките три европейски клубни шампионати – Шампионската лига във вторник, Лига Европа, Лига на конференциите, както и някои от най-хубавите национални шампионати в Европа: испанската LaLiga, италианската Serie A, холандската Ередивизи, Купата на Франция, Купата на Турция и Купата на Италия. MAX Sport има правата и за двата най-силни футболни шампионата в Южна Америка - Copa Libertadores и Copa Sudamericana.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР