Отборът на Атлетик Билбао спечели с 2:0 у дома срещу

...
Отборът на Атлетик Билбао спечели с 2:0 у дома срещу
Коментари Харесай

Атлетик Билбао взе баското дерби със Сосиедад, Виляреал също с грешна стъпка

Отборът на Атлетик Билбао завоюва с 2:0 вкъщи против Реал Сосиедад в баското дерби от 29-ия кръг на испанската Ла Лига.

Успехът приближи " лъвовете " единствено на 4 точки от място в зона " Европа ", до момента в който макар загубата Сосиедад остава на 4-о място с 51 пункта.

На своя " Сан Мамес " домакините от Билбао стартираха по-добре и в началните минути изглеждаха като по-опасния отбор, като те най-сетне материализираха своето преимущество в 33-а минута, когато Иняки Уилямс се разписа за 1:0 след безредие в наказателното поле на гостите.

След почивката тимът на Реал Сосиедад опита да отговори, само че вратарят на домакините Унай Симон се регистрира с няколко значими намеси, с цел да резервира нежния задатък на своя отбор.

Така се стигна до 70-а минута, когато още веднъж Иняки Уилям беше прецизен за Атлетик Билбао, вкарвайки с мощен диагонален изстрел под гредата, който не остави шансове за реакция на стража на гостите от Сан Себастиан Алекс Ремиро.

До края на срещата футболистите на Реал Сосиедад направиха още няколко пропуща и по този метод резултатът остана 2:0 в интерес на " лъвовете ".

В ранния дуел от днешната стратегия пък Виляреал също направи неверна крачка в битката за топ 4, откакто позволи домакинско проваляне с 1:2 от състава на Валядолид.

По този метод " Жълтата подводница " остана на 5-а позиция с 47 пункта, до момента в който " виолетовите " са 14-и с 32 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР