Отборът на Астън Вила не смята да приключва с трансферите

...
Отборът на Астън Вила не смята да приключва с трансферите
Коментари Харесай

Астън Вила се приближава до уругвайски национал от Ювентус

Отборът на Астън Вила не счита да завършва с прехвърлянията през януари. Бирмингамци са все по-близо до привличането на халфа на Ювентус Родриго Бентанкур.

ДО този миг на „ Вила Парк “ акостираха Люка Дин, Филипе Коутиньо, Робин Олсен и Калъм Чеймбърс. Сега мениджърът Стивън Джерард има нова сериозна цел в лицето на 24-годишния уругваец. Бирмингамци към този момент са отправили оферта за уругваеца на стойност от 18 милиона паунда и договорката е все по-близо до реализиране, твърди „ Football Insider “.

Джерард търси първокласен централен халф, който да движи играта в средата на терена, изключително след травмата на Марвелос Накамба. Според него Бентанкур има нужните качества да вдигне равнището в представянето на бирмингамци. Уругваецът може да играе на няколко позиции в халфовата линия, задоволително е образован с топка в крайници и умее да започва офанзивите на своя тим. Освен това той е много мощен и в битката за високи топки.

Бентанкур бе притеглен в Ювентус от Бока Хуниорс през 2017 година и досега има 181 мача, 3 гола и 18 асистенции на сметката си. С неговото привличане Джерард се надява да даде повече независимост за Джон МакГин и Филипе Коутиньо, които по-смело да се включват в предни позиции.

От Ювентус наподобява са склонни да се разделят с Бентанкур. В клуба имат потребност от свежи средства, изключително след идния огромен трансфер на Душан Влахович от Фиорентина, за който ще бъдат платени към 75 милиона евро.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР