Отборът на Арсенал е готов да предложи на своя нападател

...
Отборът на Арсенал е готов да предложи на своя нападател
Коментари Харесай

Арсенал прави Нкетия един от най-скъпоплатените в клуба в опит да го задържи

Отборът на Арсенал е подготвен да предложи на своя нападател Еди Нкетия нов и усъвършенстван контракт в опит да го спре да си тръгне през лятото. Нкетия се върна в проектите на мениджъра Микел Артета през последните седмици и потвърди качествата си, откакто осъществя четири гола в четири мача, в това число при успехите над Челси и Лийдс.

Именно затова в този момент „ артилеристите “ преразглеждат позицията си. Настоящият договор на младия нападател изтича в края на сезона, само че от Арсенал към този момент са подготвени да му предложат нов подобен при доста усъвършенствани условия, извеждайки го от един от минимум печелившите в тима до един от най-скъпоплатените, оповестява „ Mirror “.

Смята се, че 22-годишният Нкетия сега печели по 45 000 английски лири на седмица, откакто подписа петгодишен контракт през 2017 година. Но желанието на нападателя да напусне Арсенал е стимулирано от желанието да играе повече постоянен футбол.

Изданието написа, че шест клуба демонстрират интерес към звездата на Арсенал. Един от тях е Байер Леверкузен, който го искаше още през януари. Брайтън също се интересуваше от Нкетия през зимния трансферен прозорец, само че в този момент се твърди, че Кристъл Палас и Уест Хем също ще се включат в конкуренцията за подписа на младежа.

Съобщава се, че „ чуковете “ са на полпозишън за Нкетия, в случай че той реши да напусне Арсенал. Нюкасъл също следи англичанина, само че в последна сметка може да бъде изкушен от новото и усъвършенствано предложение на Арсенал и да остане на „ Емиратс “.

Ако това обаче стана факт, лондончани евентуално ще подпишат единствено с един нападател това лято. Звездата на Манчестър Сити Габриел Жезус е отпред в листата им, като сътрудникът на бразилеца признава, че нападателят харесва плана на Артета и се водят договаряния.

Жезус може да размени Александър Лаказет, защото французинът евентуално ще се върне в Лион след края на сезона, когато договорът му изтече в края на идващия месец.

Arsenal desperate to prevent Eddie Nketiah exit with six Premier League rivals keen | ✍️
— Mirror Football (@MirrorFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР