Отборът на Аржентина победи с 1:0 Бразилия в контролен мач,

...
Отборът на Аржентина победи с 1:0 Бразилия в контролен мач,
Коментари Харесай

Меси се завърна ударно и донесе победата срещу вечния враг

Отборът на Аржентина победи с 1:0 Бразилия в надзорен мач, играл се в Рияд, Саудитска Арабия. Единственото попадение падна в 14-ата минута и бе дело на Лионел Меси.

Аржентинската легенда се завърна в игра за "гаучосите ", откакто през миналите три месеца изтърпяваше наказване поради аления си картон при успеха над Чили за третото място на Копа Америка.

Бразилците започнаха по-уверено и в 10-ата минута завоюваха дузпа, откакто Габриел Жезус бе препънат от Леандро Паредес. Нападателят на Манчестър Сити застана на бялата точка, само че ударът му мина настрана от вратата.

Четири минути по-късно Меси завоюва дузпа за своя отбор, откакто бе препънат от Алекс Сандро. Капитанът се нае с осъществяването, само че сходно на Жезус стреля едва. Вратарят Алисон парира, само че при добавката Лео нямаше по какъв начин да сгреши - 1:0 за Аржентина.

Следващата сериозна заплаха пред Алисон пристигна в 31-вата минута, когато Меси шутира, само че неприятелски футболист мазета с тяло.

В последната минута на първата част Меси пропусна още по-добра опция, когато съвсем се оказа самичък против вратаря, само че стражът на Ливърпул избави.

През втората част Жезус получи опция се измъкна при контраофанзива, само че загуби преимуществото си, откакто се забави с удара и в последна сметка не произлезе нищо.

Последваха няколко опита на Меси да удвои резултата, само че те не се оказаха проблем за вратаря.

Лаутаро Мартинес бе извънредно покрай осъществяване на попадение в 80-ата минута, само че изстрелът му профуча над гредата. Това се оказа и последната рискова обстановка в срещата.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР