Отборът на Арда постигна своя първи успех през новия сезон.

...
Отборът на Арда постигна своя първи успех през новия сезон.
Коментари Харесай

Арда подчини ЦСКА 1948 насред София

Отборът на Арда реализира своя първи триумф през новия сезон. Тимът от Кърджали изигра доста мощен дуел и справедливо завоюва като посетител против дебютантите във футболния ни хайлайф ФК ЦСКА 1948.

Възпитаниците на Николай Киров се поздравиха с победа 2:0, като се разписаха по един път в двете полувремена. В 13-ата минута завършек на съвсем 12-месечната си голова суша постави Спас Делев, а след паузата фамозно попадение със задна ножица осъществя Коконов. " Сините " имаха опция да отбележат и още в мрежата на Наумов, само че младежкият национал беше на висота.

Най-чистата обстановка за ФК ЦСКА 1948 пък пропиля Мартин Камбуров, блъснал греда в 70-ата. Именно Арда е тимът в Първа лига, против който именитият голаджия към момента няма попадение. По този метод " алените " на Краси Балъков остават без триумф от началото на акцията. До довечера те имаха две равенства.

Гостите от Арда ненапълно изненадаха своя хазаин, откакто не му разрешиха да реализира упования си напън. Нещо повече, играчите на Николай Киров даже нанесоха и първия прецизен изстрел в дуела, който обаче с лекост бе уловен от Даниел Наумов.

Лоша вест сполетя Красимир Балъков и неговия треньорски щаб в 12-ата минута. Малко след началото на мача, Димитър Савов получи контузия и трябваше да мине известно време, с цел да стане изцяло ясно, че той няма да може да продължи срещата. Така на неговата позиция по неотложност се появи Симеон Петров.

Сериозната преса, която " сините " оказваха даде резултат и кърджалийци поведоха в резултата с настъпването на 13-ата минута. Иван Коконов пусна съвършен пас зад тила на защитата за Спас Делев, който самичък против Наумов не сгреши - 0:1. По този метод той постави край и на налегналата го ужасяваща голова суша, датираща от 30 август, 2019 година.

Бързият преход на Арда в офанзива, очевидно се оказваше сериозен проблем за ФК ЦСКА 1948. Селекцията на Красимир Балъков нямаше съответен отговор на демонстрирания от гостите футбол. От своя страна, " сините " сътвориха още няколко положителни обстановки пред Наумов. Ковачев и Деян Лозев обаче не бяха съсредоточени в решителния миг.

" Червените " имаха предпочитание основният арбитър да отсъди дузпа в тяхна изгода след половин час футбол на националния стадион. Галин Иванов падна на тревата при въздушна борба с Милен Стоев, само че това не се оказа задоволителен аргумент за Радослав Гидженов да уточни бялата точка.

Публиката на ФК ЦСКА 1948 се посъбуди в 32-ата минута, когато едва изчистена топка от Милен Стоев се трансформира в отлична опция за техничен изстрел на Денислав Александров. Кълбото летеше под горната греда на Симеонов, но вратарят впечатли с акробатично избавяне.

Нямаше да бъде несправедливо, в случай че Арда се бе отдръпнал с два гола преднина на почивката. В 42-ата минута Светослав Ковачев внесе съществено напрежение в защитата на ФК ЦСКА 1948. Получи се недоразумение сред Димо Атанасов и Симеон Петров, което оказа помощ на младежкия национал да ги финтира доста елегантно, а по-късно и да насочи изстрел. За негово страдание, коженото кълбо не посети далечния ъгъл на Наумов.

На почивката Красимир Балъков мигновено прибегна до промени в своя състав. Той пусна в игра Георги Русев и Лазар Марин. Терена от своя страна напуснаха Даниел Младенов и Димо Атанасов.

Второто полувреме стартира със съществено тестване за вратаря на гостите. Васил Симеонов обаче внимаваше, откакто отрази изстрел от далечна отдалеченост на Серкан Юсеин.

Поредна бърза офанзива на Арда даде резултат в 59-ата минута и гостите поведоха с 0:2. Емил Мартинов напредна с топка в крайници, пускайки доста остроумен пас за Матеус Леони. Крайният защитник остана самичък против Наумов, само че младежкият национал блокира. Оттам кълбото попадна в обсега на Иван Коконов, който не се посвени да матира противника с фамозна задна ножица. Излишно е да ви описваме каква наслада провокира неговото осъществяване в " сините " редици.

ФК ЦСКА 1948 резервира плахи очаквания за нещо в този мач, откакто Даниел Наумов сътвори уверено избавяне в 70-ата минута. Той трябваше да оправя сериозна неточност на Симеон Петров, разрешил си да бъде преодолян леко от Спас Делев.

До края срещата просто се доиграваше, а направените смени и в двата отбора, не спомогнаха за смяна на резултата.

В идващия кръг ФК ЦСКА 1948 гостува на водача Царско село. Арда приема на собствен терен Ботев (Пд).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР