Отборът на ''Левски'' постигна ценен успех на Герена, надделявайки с

...
Отборът на ''Левски'' постигна ценен успех на Герена, надделявайки с
Коментари Харесай

Левски победи Етър благодарение на много спорно съдийско решение

Отборът на ''Левски'' реализира скъп триумф на " Герена ", надделявайки с 2:1 против закотвения на дъното тим на Етър. За домакините беше прецизен Живко Атанасов в 37-та минута, преди Преслав Боруков да изравни 6 минути по-късно. В 79-та минута Борислав Цонев върна усмивките по лицата на почитателите на ''Левски'', отбелязвайки за 2:1 и дарявайки 3-те точки за своя отбор.

''Левски'' още веднъж стартира по латентен метод срещата, допускайки гостите да вземат териториален превес и да стигнат даже до два мига на напрежение в първите 7-8 минути на срещата на " Герена ".

''Левски'' последователно се поокопити, само че рискови центрирания на Ивайло Найденов и на Станислав Иванов бяха изчистени с опитност.

Най-добрият късмет за ''Левски'' в първия половин час пристигна точно в 30-та минута. След неубедително интервенция на Анатоли Господинов и огромен карамбол топката стигна до крайници на Стайн Спиерингс, чийто мощен удар обаче беше изчистен в ъглов удар.

Все отново в 37-та минути домакините съумяха да се доберат до доста значимото първо попадение в срещата. След ново ужасно центриране на Борислав Цонев към главата на Алекс Петров, той откри сътрудника си в центъра на защитата - Живко Атанасов, като младият защитник заби топката във вратата на Анатали Господин за 1:0.

Само 3 минути по-късно пристигна и опция за второ попадение за тима на Георги Тодоров. След бърза контраофанзива Паулиньо беше открит очи в очи с Анатоли Господинов, само че ударът му от дребен ъгъл не уцели очертанията на вратата на гостите.

Авансът устоя обаче единствено 6 минути. След добре извършено нахлуване на гостуващия тим и неприятна интервенция на бранителите на домакините, при центриране Здравко Илиев върна топката на точката на дузпата, където Преслав Боруков необезпокоявано я прати зад тила на Ники Михайлов за 1:1.

През второто полувреме нервите в състава на Георги Тодоров взимаха връх и в продължение на 30 минути състезателите по този начин и не успяваха да изградят някаква смислена офанзива, която да заплаши вратата на добре бранещия се Етър.

В 71-та минути в действителност пристигна и най-хубавата опция за частта и тя беше на сметката на гостите. Милчо Ангелов получи топката след търпелива офанзива на гостите. Нападателят се обърна и насочи мощен изстрел към далечния ъгъл на вратата на Николай Михайлов, само че за благополучие на " сините " последователи топката профуча настрана.

Както изглеждаше, че срещата ще приключи при тъждество, по този начин всичко се промени в 79-тата минута. " Сините " получиха опция да извършват директен свободен удар на към 20 метра отляво от вратата на Етър, откакто основният арбитър осъди неправдив фаул в тяхна изгода. Зад топката застана Борислав Цонев, който с превъзходен удар в близкия ъгъл преодоля Анатоли Господинов, който можеше да се намеси и по-добре.

До края на срещата нови попадения не паднаха и по този метод ''Левски'' съумя да се поздрави с втора поредна победа в efbet Лига и първа от началото на годината на ''Герена''.

Отборът на Георги Тодоров събра 7 точки и се изкачи до 7-та позиция в класирането.

Етър, от своя страна, остана финален с 0 точки, само че към този момент с първи маркиран гол през сезона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР