Отбелязваме Световния ден в памет на жертвите на катастрофи. В

...
Отбелязваме Световния ден в памет на жертвите на катастрофи. В
Коментари Харесай

Младен Маринов: Продължаваме да не сме толерантни на пътя

Отбелязваме Световния ден в памет на жертвите на произшествия. В храмовете в цялата страна има служби. В катедралния храм " Св. Александър Невски " се отслужи панихида.

Статистиката остава черна, изключително на фона на октомври, когато имаше доста тежки произшествия. Това разяснява вътрешният министър Младен Маринов.

От началото на тази година починалите при пътни произшествия са повече от 540, а над 7 400 са ранени. За последните 5 години изгубилите живота след произшествия са над 3200, а ранените над 42 000. Според статистиката на Министерство на вътрешните работи броят на починалите у нас не пораства, само че и не понижава.

В международен мащаб всяка година при произшествия живота си губят над 1,3 млн. души, а над 50 млн. са ранените.
Младен Маринов - министър на вътрешните работи: За страдание тази година, макар всички старания, не можем да се похвалим със съществено понижение, в противен случай октомври месец го отчетохме като един доста тежък месец във връзка с пътната сигурност. Имаше доста пътно-транспортни катастрофи на разнообразни места, някои от тях доста починали. Общият извод е, че продължаваме да не сме толерантни на пътя, да не мислим за себе си, за фамилиите си и да не съобразяваме скоростта с пътните условия.
Още един път от министерството подсетиха, че точно водачите са тези, които би трябвало да обръщат внимание на околната среда и да мислят освен за своя личен живот, само че и за този на своите близки и на останалите хора.
 Отбелязваме Световен ден в памет на жертвите на произшествия Отбелязваме Световен ден в памет на жертвите на произшествия
Днес означаваме Световния ден за възпоменание на жертвите от произшествия. В храмовете в страната ще има служби. В София в храм-паметника Александър Не...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР