От юли 2022 г. насам финансовият пазар е нащрек, очаквайки

...
От юли 2022 г. насам финансовият пазар е нащрек, очаквайки
Коментари Харесай

Как да открием най-добрата инвестиция по време на рецесия

От юли 2022 година насам финансовият пазар е нащрек, очаквайки стопански спад. Това безпокойствие се дължи частично на инверсията на кривата на доходността, която постоянно предвещава рецесии.

Инвеститорите са обезпокоени от по-ниската рентабилност на дълготрайните облигации. Към момента обаче рецесията не се е материализирала. Икономиката остава постоянна, с позитивни корпоративни облаги и ниски равнища на безработица.

Макар че непосредственото закъснение на икономическия напредък може да не е неизбежно, то е неизменима част от икономическия цикъл. Историята демонстрира, че рецесиите, определяни като две поредни тримесечия на спад на Брутният вътрешен продукт, се случват на всеки пет до 10 години, макар че тази дълготрайност може да варира.

Предвиждането на точното време или тежестта на рецесията е предизвикателство. Често това излиза наяве едвам в ретроспективен проект или откакто пазарът реагира на понижения напредък.

Проучването на представянето на разнообразни вложения при минали спадове може да помогне за минимизиране на евентуалните загуби. В тази публикация ще разгледаме капиталови тактики за епохата на криза, като се фокусираме върху последните рецесии заради лимитираните исторически данни.

Що се отнася до класовете активи, акциите нормално са по-малко удобни по време на рецесии. Икономическите спадове водят до по-нисък растеж на приходите и облагите, което води до спад в цените на акциите. При предходни рецесии акциите са имали негативна възвръщаемост, изключително по време на международната финансова рецесия.

Инвестиционният жанр е от голяма важност. В исторически проект акциите на фирмите с напредък са посочили по-голяма резистентност по време на рецесии заради по-високия растеж на приходите и по-силните салда. По-големите компании нормално се оправят по-добре от по-малките, с помощта на постоянните доходи и диверсифицираните интервенции.

Факторите на личния капитал дават друга вероятност. Тези характерности надвишават общоприетите индикатори като бранш и пазарна капитализация и изясняват разликите в резултатите.

Акциите в областта на опазването на здравето и потребителските артикули са склонни да се показват добре по време на икономическа накърнимост, защото потребителите отдават приоритет на съществени артикули като медикаменти с рецепта и артикули от първа нужда за семейството.

Трябва ли да преразгледате портфолиото си заради опцията за криза? По принцип не е целесъобразно да се вършат фрапантни промени. Въпреки това разбирането на историческите пазарни резултати може да ви помогне да определите реалистични упования за това по какъв начин биха могли да се оправят вашите вложения при стопански спад.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР