От януари започват търгове с тайно наддаване за бреговите ивици

...
От януари започват търгове с тайно наддаване за бреговите ивици
Коментари Харесай

Държавата търси стопани на атрактивни плажове в Бургаска област

От януари стартират търгове с скрито наддаване за бреговите линии

С откриването на търгове за отдаване чартърен на морски плажове стартира подготовката на идващия летен сезон 2023. С настъпването на новата година, в интервала януари – февруари 2023 година, Министерство на туризма ще открие търгове с скрито наддаване. Процедурите ще се правят по реда на Правилника за използване на Закона за държавната благосъстоятелност (ППЗДС) във връзка със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие за отдаване чартърен на плажове, които се намират в областите Добрич, Варна и Бургас. На територията на Бургаско ще се търсят стопани на 11 линии.

С цел отбрана на публичния интерес и гарантиране на законосъобразното осъществяване на тръжните процедури, като наблюдаващи ще бъдат поканени представители на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и КПКОНПИ, означават от Министерството на туризма.

Заповедите за разкриване  на търговете за отдаване чартърен на морските плажове ще се разгласяват минимум 30 дни преди крайния период за подаване на заявките за присъединяване на институционалната интернет страница на Министерство на туризма, в раздел „ Обяви и търгове “, поддиректория „ Търгове за наем на плажове “, с оповестени дата, час и място за осъществяване на търга. Условията и условията към претендентите за присъединяване в процедурата са разказани в тръжна документи, която се продава по ред, указан в заповедта за разкриване.

Огледът на обектите може да се прави независимо от лицата, закупили тръжни документи, без да е нужна предварителна поръчка.

Ето и лист на плажовете, разказани по местонахождението им от север на юг, а не по реда на оповестяване на търга, както следва:

Като бъдат съобразени условия като ход на висящи правосъдни производства и вероятните периоди на наемните контракти, ще бъде осъществена спомагателна преценка дали да бъдат открити процедури за отдаване чартърен и на следните обекти – изключителна държавна благосъстоятелност, обособени елементи от крайбрежната плажна линия, представляващи морски плажове в областите Варна и Бургас:

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР