От всички хранителни вещества, въглехидратите са най-неразбраните. Както от нутриционистите,

...
От всички хранителни вещества, въглехидратите са най-неразбраните. Както от нутриционистите,
Коментари Харесай

Захарта и въглехидратите – нашият изконен приятел и враг!

От всички хранителни субстанции, въглехидратите са най-неразбраните. Както от нутриционистите, по този начин и от необятната аудитория. Напоследък е доста известно да се ненавиждат всичките типове захариди. Експертите-диетолози предлагат да съблюдаваме хранителен режим на протеинова основа. Но къде тъкмо се крие истината?

Добрите ли са въглехидратите за нашето тяло? Те ли са повода да трупаме непотребни килограми? Истината е е, че има разлика сред обособените видове карбохидрати. Простите въглехидрати са тези, които ни дават бърза сила. Но тя, за жалост, се изчерпва със скоростта, с която сме я получили. Този вид субстанции се съдържат във всички видове сладкарски и тестени произведения.

Сложните им събратя пък са тези, които организмът ни е привикнал да употребява за ‘гориво’. Има ги в множеството плодове и зеленчуци, под формата на потребни фибри. Истината в никакъв случай не е едностранчива и би трябвало да бъде прегледана от няколко обособени ъгли. Количеството карбохидрати, които консумираме, също не е за занемаряване.

Прекомерният им банкет може да докара до съществени спадове и покачвания на равнищата на кръвна захар. Това, от своя страна, пък води до сериозен риск от развиването на захарен диабет. За благополучие, актуалният био-козметичен пазар и науката работят един до друг. Това води и до появяването на нови и напълно натурални средства за по-добър надзор на равнищата на глюкоза в кръвта.

По-долу ще разгледаме характерностите на въглехидратите. Ще се опитаме и да ви помогнем с няколко бързи и лесни за съблюдаване правила за по-добър надзор на равнищата на кръвната захар.

 

Кои са потребните свойства на въглехидратите?

Напоследък, въглехидратите се „ радват “ на най-вече неприятна популярност. Медиите ни карат да имаме вяра, че те по някакъв метод ни „ угояват “, обостряйки апетита, покачвайки равнищата на кръвната захар и карайки килограмите да се натрупат. Според тях, всевъзможни старания за намаляване са обречени, в случай че не решите да намалите въглехидратите.

Това е тъпо, защото всички научни доказателства сочат противоположното. Карбохидратите, в действителност, са необикновено питателни източници на сила. Неслучайно и телата ни са се научили да ги употребяват за такива. Трябва просто да изберете верните. Това са точно комплицираните въглехидрати. А тях ги има в съвсем всички плодове и зеленчуци. Най-често ги назоваваме фибри. А и пазарът предлага задоволително богат избор от натурални био-козметични произведения за по-добър надзор на кръвната захар, като филмираните капсули ШугаНорм.

Има три съществени типа въглехидрати – захари, фибри и нишестета. Нека да ги разгледаме, като влизащи в категориите елементарни и комплицирани.

„ Прости “ въглехидрати. Те се срещат в храни като плодове и зеленчуци. Наричаме ги захариди. Срещат се главно в модифицираните и полупреработени сладкарски и тестени произведения. „ Сложни “ въглехидрати. Фибрите и нишестетата са известни като комплицирани въглехидрати. Свойствата на комплицираните карбохидрати се подразбират от името им. Те са комплицирани молекули.Затова им лишава повече време, което значи, че обезпечават по-дълготраен източник на сила, без това да води до фрапантно повишение на кръвната захар. Това са „ положителните “ въглехидрати. Те могат да бъдат открити в пълнозърнести храни, кореноплодни зеленчуци, фасул и някои плодове. Ако четете тази публикация, то най-вероятно се интересувате от натрупването на чиста мускулатура. Не можете да очаквате да се справите оптимално без задоволителен банкет на карбохидратите.

 

5 потребни съвета за по-добър надзор на кръвната захар

Нивата на кръвната захар се покачват, когато тялото не може дейно да транспортира захар от кръвта в клетките. Ако не следите постоянно за равнищата и, това може да докара до насърчаване на така наречен захарен диабет. Има разнообразни способи, с цел да действате превантивно против риска от болестта.

Тренирайте постоянно всеки ден, с цел да се освободите от непотребните карбохидрати и да забързате метаболизма! Порцирайте деликатно количеството на въглехидратите в чинията си! Вдигнете приема на натурални фибри. Пийте щедро количество вода денем. Консумирайте главно храни с невисок гликемичен показател – риба и морски блага, алено месо, яйца, леща, царевица, сладки картофи и фасул!

 

Не спирайте да следите за равнищата на кръвната захар! 

Няма човек, който да не желае да се радва на положително здраве. Диабетът е тежко заболяване, който съществено поврежда метода ни на живот. Следете за равнищата на своята кръвна захар. Хранете се природосъобразно. При потребност, приемайте натурални средства за нейния по-добър надзор. Тренирайте умерено, само че постоянно. Не се поддавайте на напрежението. Той е най-големият камшик и зложелател на чувството за пълноценност в нашата актуалност.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР