От Военномедицинска академия в София да се изпрати помощ на

...
От Военномедицинска академия в София да се изпрати помощ на
Коментари Харесай

Болницата в Пазарджик иска помощ от ВМА за тотална дезинфекция

От Военномедицинска академия в София да се изпрати помощ на МБАЛ-Пазарджик за осъществяване на тотална стерилизация. Това изиска шефът на болничното заведение доктор Красимир Темнилов на днешното съвещание на Областния спешен щаб в Пазарджик. Той помоли за подпомагане регионалния шеф Стефан Мирев и Регионалната здравна ревизия.

Причината е огромният брой инфектирани медици в лечебното заведение - общо 18, от които 13 са в Отделението по анестезиология и интензивно лекуване на болничното заведение. Тази заран бяха доказани нови три случая - 67-годишен доктор, 42-годишна здравна сестра и 63-годишна санитарка. И тримата работят в интензивното поделение и са в положително общо положение, под домашна карантина.

Днес в 16 часа изтече карантината в Интензивното поделение, само че пред тип обстоятелството, че от вчерашния ден има три лица, медицински експерти, които са с позитивни проби, през днешния ден Щабът взе единомислещо решение карантината в Интензивното поделение да бъде удължена до 16 часа на 16 май. Това заяви регионалният шеф Стефан Мирев, който е и ръководител на Областния спешен щаб в Пазарджик.

"Всички инструкции, които са дадени по дезинфекционните мероприятия, са изпълнени. Тестуваме всички и за жалост имаше още веднъж позитивен резултат на на практика здрав медицински личен състав ", съобщи доктор Красимир Темнилов, представен от БНР. Той изиска подпомагане от експертите от ВМА-София за осъществяване на тотална стерилизация в МБАЛ-Пазарджик.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР