От ВМРО предлагат да се изготви социална кошница с основни

...
От ВМРО предлагат да се изготви социална кошница с основни
Коментари Харесай

ВМРО иска да има храни с регламентирана печалба за производители и търговци

От Вътрешна македонска революционна организация оферират да се изготви обществена кошница с съществени хранителни артикули от първа нужда, чиито цени да са с ясно написана ставка за облага на производител и търговец.
Предложението е провокирано от дебатите за цената на хляба след повишаването на газа от 1 октомври и по какъв начин тя да се контролира.
Идеята беше оповестена от ръководителя на партията и вицепремиер Красимир Каракачанов на страницата му във Facebook. Според него обществената кошница би трябвало да включва: самун, кисело и прясно мляко, сирене, масло, кашкавал, пилешко и свинско месо, яйца, брашно и олио от български производители, а цените да имат оптималната ставка за облага, която да ограничи надценката на търговците.
Според Каракачанов образец за дисбаланс е производителите да печелят по 5 стотинки от самун, а търговците - 30 стотинки. От началото на октомври хлебопроизводителите плануват скок в цената на хляба поради нарастването на тока, природния газ и неприятната годишна продукция. На някои места в страната повишаването към този момент е реалност.
Преди седмица земеделският министър Румен Порожанов разгласи, че страната договаря с огромните търговски вериги у нас да продават хляба без облага, с цел да се предотврати повишаването му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР