От ВМРО излязоха с остра позиция заради идеята на ГЕРБ

...
От ВМРО излязоха с остра позиция заради идеята на ГЕРБ
Коментари Харесай

ВМРО скочиха остро на ГЕРБ заради орязването на детските надбавки


От Вътрешна македонска революционна организация излязоха с остра позиция поради концепцията на ГЕРБ да пренасочат парите в бюджета, планувани за детски надбавки за всички деца, към заплатите в Министерство на вътрешните работи и лекарските бонуси. С смяна в закона за бюджета, импортирана сред първо и второ четене, ГЕРБ желаят да оставят надбавките единствено за фамилии с избран приход, освен това прагът се подвига.

С пост във Facebook съпредседателят на ПГ „ Обединени патриоти “ и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов реагира на новината, че съдружните ни сътрудници „ дават заден “ за равните условия за приемане на детски надбавки.

Правилата, работещи към днешна дата за разпределяне на така наречен помощ за развъждане на дете, ощетяват огромна част от родителите. За голямо страдание това се оказват точно тези български жители, които работят и почтено заплащат налозите си. За сметка на това парите, отпускани от страната в това бюджетно перо, в огромния % от случаи отиват при хора, които съзнателно укриват приходи или напряко в маргиналните групи, които изцяло умишлено паразитират на гърба на обществената система през другите, в множеството случаи паралелни, финансови „ пътеки “, които сегашното обществено законодателство разрешава.

Това беше и една от аргументите ние от Вътрешна македонска революционна организация да предизвикваме основаването на нов, обединен обществен кодекс, който да вкара ред в тази област. Но до момента в който кодифицирането в обществената сфера стане факт, настояваме най-малко забележимата неправда, касаеща фамилията, децата и една болна тематика – демографската рецесия, да бъдат позволени посредством детските надбавки в бюджета за 2021-а година.

Следва да се означи, че са значително случаите, в които приходът на фамилията надвишава минимално изискуемата от Закона горна граница, което води до невъзможността на тези фамилии да се възползват от по този начин заложената държавна помощ. Считаме, че предлагането на Вътрешна македонска революционна организация ще разшири финансовата поддръжка за българските фамилиите с деца, тъй че тя да доближи до всяко дете в България, каквато е била регламентацията до 2002 година

Децата на България не могат и не би трябвало да се разделят по рентабилен принцип. На тази порочна процедура, въведена по незнайни аргументи, би трябвало да се постави край. В това сме безапелационни!

По тази причина и изрично не одобряваме претекстовете на ГЕРБ за отдръпване на предлагането на Министерски съвет, даже за краткотрайната, желана от тях (за 2021-а година), сходна мярка. Отпадането на прихода като изискване за приемане на месечна помощ би заело спомагателен разход за държавния бюджет в размер на към 400 млн. лева, който разход е заложен по този начин или другояче в сегашния проектобюджет.

Противопоставянето на фамилиите с деца на лекарите и служителите на реда е контрапродуктивно и изцяло излишно на фона на обострящата се пандемия. Точно сега страната няма потребност от тази вътрешно-обществена борба.

Да не приказваме, че точно подоходният аршин лишава към днешна дата децата на същите тези хора на първа линия от детски и ги дава на маргиналните групи, които са главният проблем и за здравната система, и за чиновниците на реда, написа Веселинов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР