От Вито Корлеоне до София Лорен: Проучване потвърждава, че италианците

...
От Вито Корлеоне до София Лорен: Проучване потвърждава, че италианците
Коментари Харесай

От Вито Корлеоне до София Лорен: Проучване потвърждава, че италианците наистина говорят с ръцете си,  като използват средно един жест на всеки пет думи

От Вито Корлеоне до София Лорен: Проучване удостоверява, че италианците в действителност приказват с ръцете си, като употребяват приблизително един жест на всеки пет думи. Италианските герои постоянно са изобразявани като употребяващи несъразмерни жестове с ръце.

Сега изследване удостовери, че този италиански кино троп в действителност звучи правилно в действителния свят.

Учени от университета в Лунд са изследвали жестовете на хора от Италия и Швеция, до момента в който приказват.

Те разкрили, че хората от Италия употребяват повече от 40 жеста с ръце в минута, до момента в който приказват –  два пъти повече от междинния швед.

И до момента в който други култури употребяват жестове, с цел да илюстрират елементи от история, италианците ги употребяват като тип настоящ коментар на това, което споделят.

Изследователи от университета Лунд в Швеция накараха 12 италианци и 12 шведи да преразкажат историята на 90-секунден клип от Пингу на другар, който не е гледал анимационния филм.

Те разкрили, че италианците са употребявали 22 жеста с ръце на 100 думи, спрямо 11, направени от шведските жители.

Предишни изследвания откриха, че италианците приказват към 188 думи на минута, което включва 41 жеста.

Д-р Мария Грациано сподели: „ Италианците жестикулират повече от шведите, което се очакваше.

„ По-интересното е, че демонстрирахме, че хората от разнообразни култури употребяват жестове по друг метод, заради разнообразни реторични стилове и разнообразни способи за конструиране на история. “

В допълнение към честотата на жестовете, откривателите са разгледали за какво жестовете са били употребявани по време на разказването на истории.

Д-р Грациано сподели: „ Когато описваме истории, ние комбинираме няколко типа информация: представяме герои и събития, описваме дейности и обясняваме за какво.

„ Ние ревизираме дали нашият слушател схваща какво споделяме.

„ И в случай че описваме история, основана на анимационен филм, имаме поради и акта на гледане. “

Изследването откри, че италианците са склонни да употребяват по-прагматични жестове – тези, които разясняват историята и показват нови елементи на слушателя.

Междувременно шведите са склонни да употребяват повече представителни жестове, които най-много показват събитията и дейностите в историята.

 

Източник – Daily Mail/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР