От ведомството не съобщиха мотивите за уволнението на Панайотова, която

...
От ведомството не съобщиха мотивите за уволнението на Панайотова, която
Коментари Харесай

Регионалният министър уволни и шефката на ДНСК

От ведомството не оповестиха претекстовете за уволнението на Панайотова, която остана на поста по-малко от 2 години.

Новият остарял шеф на ДНСК е инж. Лиляна Петрова, която управляваше дирекцията в интервала от 31 декември 2021 година до 8 август 2022 година, само че бе сменена също без да бъдат оповестени претекстове от Деляна Панайотова. 

Инж. Петрова е била началник на районните дирекции за народен строителен надзор в София и в Софийска област. Преди да оглави двете структури, е заемала разнообразни експертни постове в тях. Работила е и като шеф отдел в Направление " Архитектура и градоустройство " към Столичната община.

 

Това е втората промяна в основна конструкция, направена от министър Коритарова единствено в границите на 48 часа. В сряда тя освободи от поста председателя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Ясен Йорданов след открити с вътрешен одит незаконосъобразни дейности.

За краткотрайно изпълняващ е назначен Йордан Вълчев, който е член на Управителния съвет на АПИ.

От районното министерство оповестиха, че министър Коритарова е взела решението си за освобождение на инж. Йорданов, откакто се е срещнала с отчета от инспекцията, която е открила незаконосъобразно сключване на анекси за увеличение на цената на контракти с до 50%, както и незаконосъобразно възлагане на действия по поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на областите Варна и Добрич.

Ясен Йорданов остана на поста си едвам 10 месеца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР