От вчера водоноските на „ВиК” Харманли снабдяват с вода местното

...
От вчера водоноските на „ВиК” Харманли снабдяват с вода местното
Коментари Харесай

Водоноски снабдяват жителите на Харманли заради уран над нормата

От през вчерашния ден водоноските на „ ВиК” Харманли доставят с вода локалното население. Две от тях са стационарни и са разположени в двора на Старчески дом в квартал „ Дружба “ и двора на болничното заведение. Другите две са мобилни, през днешния ден бяха на паркинга на ул. "Капитан Петко челник " и в двора на ВиК Харманли.

От през вчерашния ден се зарежда с чиста питейна вода Детската кухня в ДГ „ Пролет”, Млечната кухня и Домашен обществен патронаж. В кметствата на селата Бисер, Надежден и Остър камък е доставена бутилирана вода от „ ВиК” ЕООД Хасково, заради дефицит на водоноски и коли за превозването им.

Близо 25 000 души са снабдявани от водоноски и с бутилирана вода, откакто беше открит уран над допустимата норма във водата на Харманли и три прилежащи села. Водата е неразрешена освен за пиянство, само че и за готвене.

Междувременно полицията в Харманли, под надзора на Районната прокуратура, стартира инспекция поради урана във водата. Причината са подозрения на хората, че е имало укриване на информация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР