От вчера търсим помещение, където да се сбогуваме с Алексей.

...
От вчера търсим помещение, където да се сбогуваме с Алексей.
Коментари Харесай

Десетки откази от погребални агенции и траурни зали за поклонението на Навални

" От през вчерашния ден търсим помещение, където да се сбогуваме с Алексей. Обадихме се на множеството частни и държавни траурни организации, търговски обекти и траурни зали. Някои ни казват, че помещенията са заети. А пък други напряко отхвърлят, когато споменем името Навални. От едно място непосредствено ни споделиха, че на траурните организации е неразрешено да работят с нас. След през целия ден търсене на място за прощаване, такова няма ", написа Ярмиш.

По-рано от екипа на Навални оповестиха, че погребението му би трябвало да бъде осъществено до края на седмицата.

47-годишният Алексей Навални издъхна в 14.17 часа (местно време) на 16 февруари на територията на наказателната колония ИК-3 " Полярен вълк " в сибирското село Харп. Малко преди този момент по време на разходка той се е почувствал зле и е изгубил схващане. От Федералната работа за осъществяване на наказванията оповестиха, че медицинският личен състав на пандиза неотложно е дошъл на място, бил е извикан и екип на Бърза помощ. Проведени са всички нужни реанимационни мероприятия, само че все пак Навални е умрял.

В продължение на 5 дни след кончината на Навални майка му и юристите на фамилията не бяха позволени да видят тялото му.

Людмила Навалная, която дойде в Харп на 17 февруари, направи видео послание към съветския президент Владимир Путин. " Пети ден не мога да го видя, не ми дават тялото му и дори не ми споделят къде се намира. Обръщам се към вас, Владимир Путин. Решението на този въпрос зависи единствено от вас - дано да видя сина си най-сетне. Настоявам тялото на Алексей да бъде неотложно предадено, с цел да го погреба човешки ", съобщи тогава 69-годишната жена.

След два дни с ново видео Навалная заяви, че е била отведена скрито в моргата в град Салехард и е видяла тялото на сина си. 

Майката обаче твърди, че е била застрашена, че в случай че не се съгласи на скрито заравяне, разследващите ще създадат нещо с тялото на сина ѝ.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР