От вчера има разпитани двама свидетели, които разказват, че именно

...
От вчера има разпитани двама свидетели, които разказват, че именно
Коментари Харесай

Градският прокурор на София: Ивайла Бакалова сама е търсила Нотариуса и Писков

От през вчерашния ден има разпитани двама очевидци, които описват, че точно Ивайла Бакалова е потърсила връзка с Емил Писков (експолицай, апетитен за непосредствен сподвижник на Богжанов, б.р.) и Мартин Божанов.

Товаказа още на влизане в Народното събрание градският прокурор на София Илиана Кирилова преди чуването ѝ във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов.

По думите ѝ Бакалова е разговаряла от непознат телефон с Мартин Божанов и е търсила " правна " помощ. Свидетелите застават с имената си, не са анонимни или предпазени, добави тя.

(Интересно е, че предишния път Кирилова написа намерено писмо до Народното събрание, в което обясняваше, че няма да отиде на комисията точно, тъй като няма право да разгласява следствени секрети от настоящи досъдебни производттва - б.р. на Клуб Z).

" Тя сама отива в дома на тези хора, сама желае среща, търси правна помощ от тях, те и споделят, че не познават Божанов, само че познават Писков ", посочи Кирилова.

" По думите ѝ юрист Писков отива в този дом, само че очевидецът твърди, че юристът не е желал да се среща с Бакалова. Посочил е някакъв висок хонорар, за да се откаже госпожа Бакалова ", добави Кирилова. 

(Всъщност тук сензацията е нула, тъй като и Бакалова, и мъжът ѝ Веселин Денков-Брадата не настояват друго - а точно, че когато стартират проблемите му със закона и съответно със Специализираната прокуратура, те търсят неофициални " оправячи " на нещата в правосъдната система. Такъв е бил Нотариуса, а в записи, публикувани от АКФ, като подобен се изявяваше и някогашният политик и някогашен консултант по антикорупция на Бойко Борисов - Яне Янев, бел. ред. на Клуб Z).

" Има тъжба от Емил Писков и Мартин Божанов до районна прокуратурата против Ивайла Бакалова за противозаконни записи, които тя е изготвила ", сподели още градският прокурор.

Кирилова сподели, че очевидците били притеснени от тези записи, които били правени от техния дом. Бакалова ги уверила, че това няма да бъде излъчено. Действително не е излъчено, само че имаме запис, на който се виждат лицата, чийто дом е посетила Ивайла Бакалова, добави Илиана Кирилова, представена от Българска телеграфна агенция.

На предишното съвещание на комисията ръководителят на Софийската градска прокуратура отклони покана да бъде изслушана посредством писмо до ръководителя на комисията Никола Минчев. Той дефинира като бойкот неявяването за чуване на Кирилова и уточни, че ще възобновят поканата. 

Днес тя се появи в компанията на апелативния прокурор на София Радослав Димов. Той пък бе един от първите, който мина през леко оперетните (и еднотипни) чувания в Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, едвам съобщи, че няма никаква визия от Нотариуса, не го е познавал, не е въздействал по каузи и т. н. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР