От въвеждането на извънредното положение в България, до края на

...
От въвеждането на извънредното положение в България, до края на
Коментари Харесай

От началото на кризата до края на март са се прибрали над 142 хил. българи

От въвеждането на изключителното състояние в България, до края на март, в страната са влезнали 142 093 българи, заяви през днешния ден по Българска национална телевизия шефът на Групово дело " Гранична полиция " основен комисар Светлан Кичиков. Според него пикът на прибиращи се към този момент е отминал. Главен комисар Кичиков добави, че съвсем същият е и броят на напусналите страната българи, само че множеството от тях са пътували преди да влязат рестриктивните мерки за пътуванията.

Кичиков уточни, че зелени коридори за бързо прекосяване на камиони има на на българо-гръцка граница (ГКПП- " Кулата " и Граничен контролно-пропусквателен пункт - " Капитан Петко " с авариен " Илинден " ), както и на българо-румънска граница (Видин и Русе с запаса Оряхово и Силистра). Проверката на един камион там от страна на " Гранична полиция " лишава 2-3 минути, а дружно с работата на митниците, престоят рядко надвишава 15 минути.

На построения буферен паркинг на бившето военно летище " Узунджово ", на който се изчаква ред за влизане в Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт - " Капитан Андреево ", сега има 75 камиона ", сподели шефът на " Гранична полиция ". Става въпрос главно за украински камиони, чиито водачи чакат да им изтече въведената от турските управляващи карантина. Там максиму се събирали 130-140 камиона, които минавали за към 4-5 часа.

Главен комисар Светлан Кичиков уточни, че с отварянето на този паркинг е избегнато скупчването на камиони на автомагистралата към пункта. Миналата година около такива колони са станали над 120 произшествия с петима починали и над 30 тежко ранени.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1407)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР