От Въшно министерство разпространиха информация за свлачищата в Италия от

...
От Въшно министерство разпространиха информация за свлачищата в Италия от
Коментари Харесай

МВнР: Вероятно има загинала българка при свлачищата в Италия

От Въшно министерство разпространиха информация за свлачищата в Италия от консулството ни в Рим. По данни на управляващите там една от жертвите евентуално е българка, която има и италианско поданство. Италиански медии също оповестяват за българка измежду жертвите на бедствието, които са към този момент 5.

Ето и цялото известие на Министерство на външните работи:

" По информация на българското посолство в Рим към този миг, в резултат на свлачище в ранните часове на 26 ноември на остров Иския, провокирано от тежките метеорологични условия, един човек е умрял, 13 души са ранени, а 11 към момента се търсят.

По данни на италианските управляващи една от жертвите на естественото злополучие евентуално е българска гражданка, която има и италианско поданство. Българското дипломатическо посланичество е в непрестанен контакт с италианските управляващи за приемане на публично удостоверение на информацията.

В региона е оповестено изключително положене и е разпоредена евакуация на към 200 души. Все още протичат издирвателни действия за откриването на хора, които вероятно биха могли да са затрупани под солидното свлачище ".



Ден след бедствието на остров Иския издирвателните интервенции не престават - в тях вземат участие към 200 чиновници от гражданска отбрана и силите на реда. Стотина поданици от региона на свлачището бяха евакуирани през вчерашния ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР