От Външно министерство съветват българите, които са в Гърция или

...
От Външно министерство съветват българите, които са в Гърция или
Коментари Харесай

Българите в Гърция да спазват указанията за предпазване от коронавирус

От Външно министерство поучават българите, които са в Гърция или им следва пътешестване до там, да следват напътствията на локалните управляващи и да наблюдават настоящата информация за развиването на здравната конюнктура. Повод за рекомендацията са появяването на първи случаи на инфектирани с новия ковид COVID-19 в Гърция.

Гръцките управляващи в лицето на Министерство на здравеопазването и Националната здравна организация (ΕΟΔΥ) подхващат проведени ограничения за ограничение на разпространяването на вируса на територията на страната. Те покачват наблюдението на непосредствено идващите от региони, наранени от заболяването и наблюдават всички евентуално свързани със засегнатите досега четирима души.

Министърът на опазването на здравето Василис Кикилиас разгласи отменянето на обичайните карнавали във връзка идния на 2 март формален набожен празник в страната. Тогава Гърция отбелязва Чисти понеделник (Катара Дефтера).

От българското външно министерство предлагат хората да запазят успокоение и да поддържат осведоменост за методите за предотвратяване, които включват на първо място съблюдаване на персонална хигиена и отговорност при обмисляне на пътувания зад граница.

Повече информация можете да намерите в прикачените брошури и на страницата на Министерството на здравеопазването: https://www.moh.gov.gr

Междувременно министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че в този момент рекомендацията е да не се пътува до Венето и Ломбардия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР