От важно значение е да се гарантират достъпни цени на

...
От важно значение е да се гарантират достъпни цени на
Коментари Харесай

Министър Богданов: Важно е да запазим конкурентоспособността на бизнеса

От значимо значение е да се подсигуряват налични цени на електрическата енергия за бизнеса, тъй че той да резервира и надгради своята конкурентоспособност.

Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността по време на онлайн среща с еврокомисаря за вътрешния пазар Тиери Бретон и с министри на стопанската система от Европейски Съюз.

По време на срещата бе разисквано положението на фотоволтаичните системи в страните членки. Не нея взеха присъединяване и представители на Европейския алианс на фотоволтаичната промишленост. Акцент бе подложен върху увеличението на цената на европейското произвеждане. Целта й бе да се прегледат актуалните провокации и вероятните решения за връщане на производството на слънчеви фотоволтаици в Европа.

Министърът на стопанската система и промишлеността акцентира, че страните би трябвало да бъдат единни и да работят дружно при вземането на значимите решения за Европа, отчитайки наличните запаси и преимущества на всяка една страна.

Богданов уточни, че задачите, които се слагат в Европа за зеления преход, не би трябвало да бъдат за сметка на бизнеса. 

Министерската среща по отношение на европейската слънчева фотоволтаична (PV) промишленост се организира под егидата на Европейския алианс за слънчева фотоволтаична промишленост, а нейн хазаин бе комисар Тиери Бретон.

В нея участваха министри от Европейския съюз, както и представители на Европейската капиталова банка и европейския фотоволтаичен бранш.

Представителите на страните членки обмениха и споделиха най-хубави практики за активизиране на съществуващите финансови принадлежности на национално равнище и на нивото на Съюза, оповестиха от пресцентъра на министерството на стопанската система.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР