От утре се очаква да влезе и забраната в САЩ

...
От утре се очаква да влезе и забраната в САЩ
Коментари Харесай

От утре социалната мрежа TikTok ще бъде забранена в САЩ |

От на следващия ден се чака да влезе и възбраната в Съединени американски щати за потреблението на китайската обществена мрежа ТикТок (TikTok). Само през август ТикТок е изгубила рекламни приходи от 10 милиона $. Десетина рекламодатели, измежду които доста известни марки, са отменили и краткотрайно прекратили акциите си в обществената мрежа след указа на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп против ТикТок.

Вашингтон задължи американските компании да изискват позволение за продажбата на технологиите си на китайския колос в бранша на полупроводниците Смик ( Smic). Това е нов епизод във войната за софтуерна доминация сред Китай и Съединени американски щати, заяви през днешния ден в. " Уолстрийт джърнъл "

Министерството на търговията на Съединени американски щати разгласи, че американските производители на чипове би трябвало да получат лицензи за продажба на някои технологии на най-големия производител на полупроводници в Китай, показва бизнес изданието.

Вашингтон подозира, че технологиите, с които разполага Смик, могат да бъдат употребявани за военни цели, показват осведомени източници, представени от " Уолстрийт джърнъл ".
Засега министерството на търговията на Съединени американски щати не се е отзовало на молбата на Агенция Франс Прес за коментар по тематиката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР