От утре официално синият контролен талон към шофьорската книжка остава

...
От утре официално синият контролен талон към шофьорската книжка остава
Коментари Харесай

Пращаме синия контролен талон в кошчето от утре

От на следващия ден публично синият надзорен ваучър към шофьорската брошура остава в историята. Това стана допустимо, откакто призната законова корекция беше оповестена в петък в Държавен вестник и влиза в действие 3 дни след обнародването ѝ.

До момента синият ваучър бе непроменяемо и наложително допълнение към шофьорската брошура. Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики споделя, че отпада и " златният ваучър ", който се издаваше за водачи без нарушавания.

" Имаше привилегия за по този начин наречения " златен ваучър ". Тя също отпада. Вече няма да има златни, червени, сини талони. Това нещо няма да бъде употребявано, няма да бъде към този момент годен документ на територията на Република България. Това значи, че водачите ще могат да ревизират не в този момент незабавно, само че в бъдеще броят контролни точки посредством електронна система, направена от Министерство на вътрешните работи. Талоните нито имате обвързване да ги носите, нито имате отговорности да ги връщате. Поне такова нещо не е записано в закона. Моят съвет към водачите е да си ги запазят за спомен от едно отминало време. От понеделник от 00.00 часа на 7-ми август към този момент не важи " синият ваучър ". Не е нужно да го носим с нас ", сподели Русинова, представена от БНР./dnes.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР