От утре, 22 октомври, се въвежда противоепидемична мярка за носенето

...
От утре, 22 октомври, се въвежда противоепидемична мярка за носенето
Коментари Харесай

Вижте заповедта за маските

От на следващия ден, 22 октомври, се вкарва противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити публични места.

Това оповестиха от министерството на опазването на здравето.

При скупчване на хора и неспособност за съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. жителите би трябвало да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в това число забрадка, шал, шлем и др.). Изключения са клиентите в местата за хранене и в питейните заведения; спортуващите навън и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и други сходни по време на изявленията си; водещите и гостите в телевизионни излъчвания. Изключения са и децата до 6-годишна възраст.

Обществени са местата, които са налични за жителите и/или са предопределени за публично прилагане.

Това подрежда министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов със издадена през днешния ден Заповед № РД-01-609/21.10.2020 година

Съгласно същата заповед лицата, предоставящи административни и други услуги на жители, следва да употребяват средствата на осведомителните и информационните технологии и при опция да дават съответните услуги в електронна среда.

Вижте цялостния текст на заповедта ТУК
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР