От утре, 1 февруари, в Никопол започва кампанията Да почистим

...
От утре, 1 февруари, в Никопол започва кампанията Да почистим
Коментари Харесай

Община Никопол започва тримесечна кампания за пролетно почистване

От на следващия ден, 1 февруари, в Никопол стартира акцията „ Да почистим пролетно нашия град ”. Тя е по самодейност на общинската администрация там и ще продължи до 30 април т.г. Стартът ще бъде даден в деня на откриването на акцията от 9,30 ч. пред Паметника на Победата - с разчистване на региона към мемориала, заяви управата на крайдунавския град.
Предвидени са два стадия на акцията. Първият ще бъде от 1 февруари до 15 април. Той включва разчистване на местата за отдих и туризъм в Никопол – прилежащите територии на исторически и културни монументи, дворове, паркинги, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространство и други
Вторият стадий е от 16 до 30 април и е под мотото „ Да пазим природата - за по-чист и прелъстителен град ”. В него ще се изпълнят действия по озеленяване на територии към монументи, на учебни дворове, затревяване на свободни общински места, засаждане на дървета, възобновяване на пейки, разчистване на региона към пристанището и на крайбрежната зона и други
За участниците в акцията ще бъдат обезпечени чували, ръкавици, метли, лопати, контейнери и коли за транспортиране на  отпадъците.
На интернет страницата на Община Никопол са оповестени и инструкции къде би трябвало да се изхвърлят другите типове боклуци при пролетното разчистване на жилищата, таваните и мазетата, къде не трябва да се изхвърлят строителни боклуци, ненужна битова техника и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР