От ЦСКА отправиха открито писмо към ръководството на БФС с

...
От ЦСКА отправиха открито писмо към ръководството на БФС с
Коментари Харесай

ЦСКА се жалва пред БФС за големи загуби заради коронавируса

От ЦСКА насочиха намерено писмо към управлението на БФС с апел футболната централа да инициира и предприеме ограничения за компенсиране на загубите, които всички родни клубове инкасират по време на изключителното състояние и прекъсването на шампионата.

“Уважаеми Господа,
При настъпилите форсмажорни условия и въведеното изключително състояние в България за ограничение на епидемията от COVID-19, която обхвана целия свят, солидарно и разумно и футболното състезание в България бе спряно за неопределен срок.
Ние като клуб изпълняваме прецизно всички разпореждания на държавните органи и институции, с вярата, че нещата скоро ще се върнат в нормалния си темп.
В тази връзка ние, като комерсиално сдружение, постоянно плащащо налозите си и осигуряващо работа и издръжка на значително личен състав, сме обезпокоени от последствията, провокирани от прекъсването на българския шампионат.
Клубът ни няма по какъв начин да генерира доходи през този интервал от своята спортна и маркетингова активност, което ще докара до огромни финансови загуби от неизпълнени рекламни и спонсорски контракти, продажба на билети, както и от планувани прехвърляния на свои футболисти.
Същевременно ще продължаваме да бъдем безупречен поданик към страната и правилен шеф към чиновници и състезатели, което ще ни коства обилни финансови средства.
Призоваваме Ви да окажете подпомагане както на нас, по този начин и на другите български професионални клубове и взаимно с страната и държавното управление да предприемете наложителни стъпки, координирайки и изработвайки механизъм за компенсиране на тези загуби.
Убедени сме, че БФС има способи, по които това може да стане. Например в Италия към този момент са регламентирани сходни ограничения за подкрепяне на локалните футболни клубове.
Вярваме, че със взаимни старания ще успеем реализираме опазване на футболното състезание от неуспех и предотвратим ненужни банкрути на някои от клубовете. “
С почитание: Ръководството на ПФК ЦСКА София ЕАД
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР