От ЦИК обявиха, че ще се справят с организацията на

...
От ЦИК обявиха, че ще се справят с организацията на
Коментари Харесай

ЦИК увърта за промени в Изборния кодекс


От ЦИК оповестиха, че ще се оправят с организацията на изборите до 4 април, датата, посочена през днешния ден от президента Румен Радев. Но избраха да не заемат позиция по това какви да са измененията в Изборния кодекс, макар че освен президентът, само че и множеството политически сили желаеха такива.

„ Очакваше се президентът да дефинира датата на изборите. Тази дата оттук насетне е определящият краен период, в който би трябвало да бъде проведена цялостната активност за провеждането на изборите “, разяснява пред БиТиВи ръководителят на ЦИК Александър Андреев.

На въпроса дали ЦИК ще се оправи с организацията до тази дата Андреев отговори изрично „ Да “.

Относно рекомендациите на президента за промени в Изборния кодекс, като опция за гласоподаване по пощата, електронно гласоподаване и узаконяване на машините, той сподели, че те са ориентирани към законодателя.

На въпроса дали ЦИК може да изиска актуализация на изборните описи той отговори: „ За да желаяме актуализация, би трябвало да посочим в коя част те не са настоящи. Сега се изготвят на база данни от ГРАО по непрекъснат адрес на българските жители. Би следвало да бъдат настоящи “.

Андреев посочи, че въвеждането на дейна регистрация за вота е въпрос на политическа воля.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР