От Централната избирателна комисия напомнят на Районните избирателни комисии (РИК)

...
От Централната избирателна комисия напомнят на Районните избирателни комисии (РИК)
Коментари Харесай

ЦИК: Районните избирателни комисии да си спазват работното време

От Централната изборна комисия припомнят на Районните изборни комисии (РИК) да съблюдават оповестеното работното време за приемане на заявки за регистрация на кандидат-депутатски листи. В писмото се напомня и за нуждата от постоянни съвещания.

Повод за писмото е инспекция на уеб страниците на РИК, която сподели редица пропуски. Това рапортува пред членовете на ЦИК заместител ръководителят Росица Матева, предава БНР.

" Особено в този момент в интервала, в който те записват кандидатски листи, не се организират ежедневни съвещания, а в противен случай, някои от комисиите имат съвещания във вторник и досега нямат други съвещания и не се записват кандидатските листи, които постъпват, а на следващия ден изтича периода ”, сподели Матева.

По думите й в решенията за регистрация на кандидатски листи не се показва на коя дата и в какъв брой часа са постъпили документите на съответната кандидатска листа.

Доста от Регионалните изборни комисии нямат оповестени известия за съвещанията или въобще никакви известия не са оповестени.

Според Матева, и регистрите не се попълнят навреме.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР