От цената на хляба зависи изобщо как се справяме с

...
От цената на хляба зависи изобщо как се справяме с
Коментари Харесай

Високо напрежение! Радев пак захапа властта за тежък проблем на българите, Асен Василев го попари

От цената на хляба зависи въобще по какъв начин се оправяме с икономическата и енергийната рецесия. Това разяснява президентът Румен Радев, който е на посещаване в индустриална база за самун в Добрич.

Държавният глава прикани държавното управление незабавно да прегледа казуса с хлебопроизводството и да се вземат неотложни ограничения, свързани освен с директна финансова помощ, само че и със справяне със сивата стопанска система и повишен надзор, съобщи Блиц.бг.

"Виждате, че дебатът и решенията за диференцирани ставки на Данък добавена стойност към този момент изостава.

Не желая изобщо да влизам в периметъра на решения на държавното управление, това е техен ангажимент и отговорност, само че моят апел е държавното управление и Народното събрание да се вслушат в хората, които създават хляба, тъй като диференцирана ставка 9% Данък добавена стойност единствено върху хляба е стратегическо решение, може да докара и до изсветляване на производството, до ефикасна битка със сивата стопанска система.

Може да се намерения и за разширение на обхвана на ограниченията 60 на 40, тъй че по-големи предприятия също да могат да се възползват от тази мярка ", уточни президентът.

"Аз съм тук поради хляба на българите, тъй че считам, че той е от стратегическо значение. За българина цената на хляба е изключително сензитивна тематика, тъй като за нас хлябът не е просто стока, той е обвързван с полезностите и традициите ни ", добави Румен Радев.

Отговорът от страна на държавното управление не закъсня.

Намаляването на Данък добавена стойност по никакъв метод няма да понижи цената на хляба. Това го видяхме към този момент в бранша на ресторантьорството, разяснява в Народното събрание финансовият министър Асен Василев.

Имаме съдружно съглашение и там не се плануват диференцирани Данък добавена стойност ставки, с изключение на тези които съществуват и бяха въведени по време на пандемията, сподели още той.

По мотив новата порция рецензии от държания глава към държавното управление, финансовият министър уточни: „ Диалогът е доста цивилизован и няма нищо неприятно в рецензиите “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР