От три години никоя от наследничките на Иво не се

...
От три години никоя от наследничките на Иво не се
Коментари Харесай

Продадоха родната къща на Иво Карамански в дупнишко село за 100 000 лв.


" От три години никоя от наследничките на Иво не се е вясвала в селото и къщата се разрушава. Трите сестри са си поделили парите от продажбата. Новият притежател праща служащи да чистят двора. Михаил Билярски е купил неотдавна още една къща, само че откакто се разбра, че сондажът за минерална вода в селото няма да продължи, я продаде ", разяснява съседка.

" Ние бяхме съученици до 8 клас с Иво. Беше спокоен възпитаник. Баща му, бай Цане, беше профпредседател в " Стройрайон ", майка му почина в злополука. Отгледа го втората жена на бай Цане - Райна . Иво учи до 8 клас в селото, по-късно отиде в спортно учебно заведение в София и не се върна повече тук. Идвал е, само че за няколко часа, с цел да се види с другари от детството, и си тръгваше за София ", описа бившият кмет на Бистрица Васил Бански.

През последните 4 година има взрив в продажбите на парцели и къщи в с. Бистрица, след като се разбра, че при сондаж е бликнала минерална вода. 

Кирил Огненски, който ръководи селото допреди година, показа:  " След като се разбра, че селото е ситуирано върху " жилка " от минерална вода, започна търсене на къщи. За последните 4 година по неофициална информация са продадени към 40 къщи на цени от 100 000 до над 500 000 лева Сондажът обаче е спрян и компанията всеки миг ще си събере техниката и ще напусне селото заради липса на заделени пари от общината за сондажа.

Неотдавна Първан Дангов по време на съвещание на Общински съвет - Дупница разгласи, че сондажът в село Бистрица е разгласен от Басейнова дирекция за противозаконен и няма да даде средства от общинския бюджет той да продължи.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР