От този петък – 31 май, зрителите в киносалоните ще

...
От този петък – 31 май, зрителите в киносалоните ще
Коментари Харесай

10 любопитни факта за филма „Рокетмен“

От този петък – 31 май, феновете в киносалоните ще бъдат разтърсени от “Рокетмен “ – невероятната персонална история на несравнимия артист, композитор и шоумен Реджиналд Кенет Дуайт, който светът познава като Елтън Джон .

Рокетмен “  е неподправена и откровена рокендрол музикална фикция, която споделя житейската история на музикалната легенда Елтън Джон в годините, когато той прави огромния си пробив на сцената. Заглавието на кино лентата е въодушевено от едноименния шлагер на Елтън Джон и прави прилика с кариерата и шеметното му издигане към звездния хоризонт.

Рокетмен “  наблюдава фантастичния път и трансформацията на Реджиналд Дуайт от срамежливо, свирещо на пиано дете – знамение в Кралската музикална академия до интернационалната, екстравагантна суперзвезда Елтън Джон .

Тази вдъхновяваща, общочовешка история, в която момче от дребен град става една от най-ярките и иконични фигури в попкултурата, е разказана на фона на най-известните и обичани песни на Елтън Джон . Те са в напълно нов аранжимент и в осъществяване на звездата на кино лентата Тарън Еджъртън („ Kingsmаn “, „ Еди Орела “ ), който не просто влиза в ролята на именития актьор – реализатор, само че и придава напълно нов заряд на творчеството му.

Сред останалите артисти са носителят на БАФТА Джейми Бел („ Били Елиът “ ) като текстописеца Бърни Топин – дългогодишният креативен помощник и сътрудник на Елтън Джон, Ричард Мадън („ Игра на тронове “ ) в ролята на първия му управител Джон Рийд и Брайс Далас Хауърд („ Южнячки “ , „ Джурасик свят: Рухналото кралство “ ) като майка му Шийла Феърбрадър.

Режисьор на „ Рокетмен “  е Декстър Флечър („ Sunshine on Leith “ , „ Еди Орела “, „ Бохемска рапсодия “ ) и по сюжет на носителя на Оскар Лий Хол („ Били Елиът “ ). В останалите функции са Джема Джоунс, Тейт Донован, Стивън Греъм, Хариет Уолтър и др.

Рокетмен “  ще зазвучи в кината от 31 май, а в дните до премиерата на кино лентата с приятелите от Форум Филм България и музикалния портал © Меломан.бг  търсим обичаните ви песни на Елтън Джон . В петък четирима от гласувалите ще завоюват страхотни награди от кино лентата „ Рокетмен “ – 3 броя CD копие с формалния саундтрак на кино лентата, както и неповторими очила в типичния за Елтън Джон жанр.

  Гласувайте тук  

Как наподобява цялостното нареждане на най-любимите ви песни от дискографията на Елтън Джон ще разберете в неделя, 2 юни, в електронното списание © 10-те най. А дни преди формалната премиера на „ Рокетмен “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за актьорите, сюжета и тайните елементи към лентата.

1. Елтън Джон желае Тарън Еджъртън да направи лична интерпретация както на песните , по този начин и на самия Елтън.

2. Тарън Еджъртън фактически извършва песните на музикалната легенда във кино лентата. Актьорът споделя, че пеенето е негова пристрастеност, дружно с актьорската игра . Той извършва песни във филмите „ Еди Орела “ (2015) и „ Ела, изпей! “ (2016).

3. За костюмите във кино лентата са употребявани 1 млн. кристала Swarovski .

4. „ Рокетмен “ е третият филм, в който Тарън Еджъртън си партнира с Елтън Джон. Първият е „ Ела, изпей! “ (2016) , в който Тарън извършва песента на Елтън Джон “I’m Still Standing ”. Второто им съдействие е във кино лентата “Kingsman: Златният кръг “ (2017) , в който и двамата вземат участие като артисти.

5. Том Харди е бил определен за една от основните роля , само че се постанова да отпадне заради натоварения му работен график и проточването на продукцията с 3 години.

6. Джеймс Макавой, Даниел Радклиф и Том Круз са измежду евентуалните артисти, обсъждани за ролята на Елтън Джон.

 10 любопитни обстоятелството за кино лентата
Елтън Джон и Тарън Еджъртън

7. „ Рокетмен “ е вторият биографичен филм на режисьора Декстър Флечър . Той е един от продуцентите на „ Бохемска рапсодия “ (2018) и довършва кино лентата за Queen след отпадането на режисьора Брайън Сингър.

8. Преди „ Рокетмен “ Джъстин Тимбърлейк е бил в договаряния за ролята на Елтън Джон в биографичен филм за музикалната легенда. Тимбърлейк е бил персонално определен от самия Елтън Джон да влезе в ролята на сър Елтън и в музикалното видео на песента на Елтън Джон „ This Train Don’t Stop There Anymore ”(2001). През 2012 година Елтън Джон разкрива, че Джъстин Тимбърлейк е първият му избор да влезе в ролята на поп-иконата.

9. Брайс Далас Хауърд влиза в ролята на майката на Елтън Джон – Шийла Феърбрадър, въпреки да е едвам с 8 години по-възрастна от Тарън Еджъртън (Елтън Джон).

10. Официалният саундтрак от кино лентата включва дует на Елтън Джон и Тарън Еджъртън . Песента „ (I’m Gonna) Love Me Again “ е особено основана за кино лентата от Джон и дългогодишния му креативен помощник и сътрудник – Бърни Топин.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР