От тези, които работят, повече от половината са в напреднала

...
От тези, които работят, повече от половината са в напреднала
Коментари Харесай

Синдикат „Защита: След една година може да останем без Спешна помощ

„ От тези, които работят, повече от половината са в напреднала пенсионна възраст и липсват младежи. След година, година и половина страната може да остане без Спешна помощ. “

Това съобщи ръководителят на профсъюз „ Защита “ Красимир Митов пред „ Bulgaria ON AIR “ във връзка митингите пред Народното събрание и Министерството на здравеопазването с искане за повишение заплатите в Центровете за незабавна помощ. Според него същинските протестни дейности още не са почнали , а това е по-скоро предизвестие към ръководещите , които би трябвало да вземат значими решения за бранша. Той не изключи и опцията за прекъсване на работа на екипите в скоро време. 

По думите му към този момент е почнал някакъв положителен разговор , като на вчерашния митинг всички парламентарни групи, като се изключи ГЕРБ, са декларирали, че ще поддържат настояванията на медиците .

„ Ако в действителност е по този начин, митинги няма да има, само че в случай че не ни чуят, те ще продължат в цялата страна. “

Митов добави, че ще се упорства за дълготрайно решение на проблемите, които са трупани с години. Сред главните претенции е да има най-малко 50% нарастване на заплатите , актуализация на парите за храна, облекла и нощен труд. По думите му от профсъюз „ Защита “ са подготвени да създадат взаимни отстъпки с някои от настояванията си, само че акцентира, че е значимо да бъде построена тактика , която да се следва поредно.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР