От тази учебна година в пловдивското училище Св. Св. Кирил

...
От тази учебна година в пловдивското училище Св. Св. Кирил
Коментари Харесай

Пловдивски първокласници успешно се обучават по метода на Монтесори

От тази образователна година в пловдивското учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий " 17 деца от 1. клас се образоват сполучливо по метода на Мария Монтесори. Паралелката е пилотна за общинските образователни заведения в града.

Албена Фиданска е един от четиримата учители, подготвени да преподават по метода на Мария Монтесори. Вече три месеца тя и сътрудниците ѝ учат децата на самодисциплина и ред в образователна среда, близка до домашната.
Албена Фиданска - старши преподавател в СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ": Те си събуват обувките, влизат и към този момент влизат в другия свят - оня, в който могат и да полегнат, и да поседнат и в това време от самото начало мисълта, че аз имам работа, която ми е значима, която ми е значима и би трябвало да я свърша стои в тях.
В Монтесори средата учителят няма водеща роля, а е по-скоро асистент, който работи самостоятелно с всяко едно дете. Оценки и емотикони в тетрадките също няма. Вместо тях се организират диалози с родителите за развиването на детето.
Албена Фиданска - старши преподавател в СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ": Това е особеното - свободата, редът, който има всеки. Правилата, които сме приели се стараем с тях да създадем ред.
А децата одобряват класната стая не като място за решение на задания, а като свят, в който могат да бъдат независими.
Кари: Учим всякакви забавни неща и ни е по-подредена стаята.
Огромен интерес към метода има от родители, чиито деца са още в детска градина. Цветка Ванкова има наследник, който посещава в Монтесори група детска градина „ Мир ".
Цветка Ванкова - родител: От първата година, която постъпи в Монтесори група си пролича по какъв начин в действителност се разви. И за всичко желае да е независим и да се опита самичък да направи даденото нещо.
Отворени порти за родители ще има и през месец април следващата година. А упоритостта на образователното заведение е през идната година още една паралелка първокласници да се образоват по метода на Мария Монтесори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР