От тази нощ проходът Троян-Кърнаре е напълно затворен за превозни

...
От тази нощ проходът Троян-Кърнаре е напълно затворен за превозни
Коментари Харесай

Затварят проходи в цялата страна заради вятър, валежи и навявания

От тази нощ проходът Троян-Кърнаре е изцяло затворен за транспортни средства заради мощни снегонавявания и изобилен снеговалеж. На места снежната завивка е над метър. В цялата страна е в действие жълт код за рисков северозападен вятър. Очакваните пориви напразно са до 80 км/ч.

Минималните температури ще са сред минус 3 и 2 градуса, само че поради вятъра чувството ще е за по-студено време. Максималните температури ще са сред 0 и 5 градуса. До обяд тук-там ще продължи да вали сняг.

Ограничено е придвижването на товарни коли над 12 тона през проход " Република " мощен снеговалеж и навявания. Причина за това са мощният снеговалеж и навявания, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Заради бурния вятър и снегонавявания са затворени методите към прохода Шипка - Крън - Шипка и Дунавци - Шипка, като на процедура и самия проход е краткотрайно затворен за придвижване. Няколко са авариралите коли, които са заседнали в снежните преспи и чакат избавителни екипи.

Бурен е вятърът в цяла Старозагорска област. Снеговалежите са слаби, само че поради мощните пориви се плануват снегонавявания и преспи, които затрудняват пътното придвижване.

От Пътната организация предлагат на всички водачи, на които им следва пътешестване през нощта, да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на Пътна полиция.

Днес ще остане прохладно с сдържан и мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 0 и 5 градуса, оповестиха от Националния център по метеорология и хидрология при Българската академия на науките.

Още сутринта преваляванията в Западна България ще спрат и облачността ще стартира да се раздира и понижава. По-късно след обяд и в източните региони ще спре да вали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР