От сутринта в държавата е преустановена продажбата на електронни месечни

...
От сутринта в държавата е преустановена продажбата на електронни месечни
Коментари Харесай

БСП алармира за спряна продажба на месечните е-винетки за камиони

" От сутринта в страната е прекратена продажбата на електронни месечни винетки. Продават се единствено дневни и седмични винетки. Хаосът с тол системата сега е цялостен. Предупреждавахме ви за този безпорядък и от през днешния ден той е факт”. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България” Георги Свиленски от парламентарната естрада в сряда.

За спряна продажба на месечни винетки за колите над 3.5 тона, които влизат в обсега на бъдещата тол система, сигнализираха и наранени транспортни компании.

Превозвачите сега стоят и се чудят какво да вършат по българските пътища, сподели Свиленски и изиска районният министър Петя Аврамова да отиде неотложно в Народното събрание и да даде пояснение за хаоса с тол системата

" Какви ограничения са подхванати за решаването на казуса? Ще има ли месечни винетки, ще се заплаща ли или ще се пътува гратис?”, попита още Свиленски.

От страна на единствения регистриран снабдител на тол услуги " Интелигентни трафик системи " към момента не е обяснил каква е повода да се спре продажбата на месечни е-винетки за камиони.

Тръговията с годишните електронни винетки за камиони бе прекъсната поради въвеждането на пътните таксии заплащането от транспортните средства за изминато разстояние. Това трбяваше да стане от 16 август, само че срокът законово бе продължен за 1 март 2020 година, поради проблеми с внедряването на тол системата и определянето на самите цени за изминат километър на автомагистралите и първокласните пътища. Управляващите настояват, че стартирането на тол системата ще е по-рано, а от 16 август ще има проби.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР