От страна на правителството вече се чуват сигнали, че в

...
От страна на правителството вече се чуват сигнали, че в
Коментари Харесай

Илияна Йотова за Шенген: Всичко е в наши ръце - умела дипломация и настояване, имаме много аргументи

От страна на държавното управление към този момент се чуват сигнали, че в най-хубавия случай решение по тематиката " Шенген " ще има чак в края на годината. Това сподели пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която взе присъединяване в Международна конференция " Балканите – за мир, сигурност, съдействие и партньорство ", съобщи кореспондент на  " Фокус ".   " Т.е. обещанието на държавното управление на господин Денков и на госпожа Габриел, че ще има развиване на въпроса през месец октомври към този момент не стои на дневен ред и при най-големите оптимисти ", сподели Йотова.

Според нея, Австрия продължава да има своите запаси поради невероятната мигрантска вълна, изключително през последните месеци. Това значи, че казусът не е единствено в България. Докато този проблем с миграцията не бъде решен на европейско равнище, нито една от страните в Европейския съюз и изключително тези от нас, които сме външната граница, няма да имат положителни решения, положителни резултати.

По думите на Йотова последното служебно държавно управление е направило една доста сериозна дипломатическа атака на всички фронтове по тематиката Шенген.

" И тук особено желая да обърна внимание на работата на някогашния вътрешен министър господин Демерджиев, на министъра на външните работи, на неговия екип, на нашия дипломат в Нидерландия. Работеше се доста мъчително. За страдание, откогато е постоянният кабинет, тази тематика излезе от дневния ред отвън подчертаването какъв сериозен приоритет. Само с това ние да си приказваме какъв приоритет е, това няма да се случи. Аз персонално най-добронамерено бих посъветвала да се продължи  упоритостта на последния длъжностен кабинет, имаме към този момент и сериозен мотив за това – дефинитивно падна мониторингът за наблюдаване върху България и Румъния. Това беше един от причините за най-големите песимисти измежду нашите европейски сътрудници. Така че всичко е в нашия ръце - умела дипломация, гледище, тясна съгласуваност с Румъния по този въпрос и прегледана тематиката в общия геополитически небосвод, който се акцентира с продължаващата война. Мисля, че България има доста причини, които би могла да съобщи на тази сцена ", добави Илияна Йотова.

Неда УЗУНКОЛЕВА

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

Илияна Йотова: Кризата със зърното разкри доста съществени проблеми, с един меморандум няма да се решат
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР