От стартирането през 2013-а на гаранционната схема в подкрепа на

...
От стартирането през 2013-а на гаранционната схема в подкрепа на
Коментари Харесай

На колко възлизат кредитите за агробизнеса?

От стартирането през 2013-а на гаранционната скица в поддръжка на бенефициентите по Програмата за развиване на селските региони до момента Националният гаранционен фонд е подкрепил планове на стойност 375 млн. лв.. Това стана ясно по време на четвъртата годишна европейска конференция по отношение на финансовите принадлежности за земеделие и развиване на селските региони в Европейски Съюз, подкрепени от Европейския фонд за земеделие и развиване на селските региони през интервала 2014-2020 година, която се организира преди дни в София. По време на събитието бе оповестено, че размерът на обезпечените заеми е 238 млн. лева, а на издадените гаранции - 186 млн. лв.. С гаранция от НГФ са подкрепени 544 дребни и междинни предприятия в България.

Отпусканите по Програмата за развиване на селските региони заеми могат да бъдат както капиталови (за закупуване на земя, техника, ремонтни дейности), по този начин и заеми за оборотни средства на земеделските производители, за осъществяване на планове по ПРСР 2014-2020 година, както и банкови гаранции за предплатени заплащания по програмата.

Само за последната година издадените от НГФ гаранции по гаранционни схеми за личен риск са за 126 млн.лв, обезпечени са заеми за 289 млн.лв и са подкрепени 1 259 дребни и междинни предприятия.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР