От средата на януари Мексико забрани пушенето на открито. Рекламата

...
От средата на януари Мексико забрани пушенето на открито. Рекламата
Коментари Харесай

И в Мексико забраниха пушенето


От средата на януари Мексико забрани пушенето навън. Рекламата на тютюневи произведения също към този момент не е позволена, а тютюневите произведения в магазините не могат да бъдат излагани.

Големият пластмасов рафт, на който преди са били излагани кутиите с цигари, в този момент стои празен зад касата на дребния магазин, намиращ в Мексико Сити. Средно към 25 % от оборота на тези будки, наричани tienditas, се образуват от продажбите на. Те към момента имат правото да ги продават, само че под щанда. Видима може да бъде само бележката с названията на тютюневите артикули и техните цени.
Редакцията предлага
Новият закон за битка с тютюнопушенето в Мексико, който влезе в действие в средата на януари, не разрешава рекламирането на тютюневи произведения под каквато и да е форма. Това включва както плакатите, по този начин и киното, интернет и даже магазините, които продават цигари. А местата, където пушенето към момента е позволено, бяха драстично редуцирани.

" Това сигурно е позитивно за непушачите, само че ние, пушачите, сме все по-изключени от обществото. Дори към този момент не ни е разрешено да пушим в откритите пространства на университета. Това е проблем, изключително по време на напрегнати сесии ", споделя 26-годишният студент по биотехнологии Кристиан Вале.

Заради здравето на младите

" ", споделят ръководещите. Забраната важи за учебните заведения, комерсиалните центрове, стадионите, на работното място. Пушачи като Кристиан са съгласни, че е вярно децата и младите да бъдат защитавани. Законът обаче провокира и проблеми. Един образец е тоталната възбрана за тютюнопушене в заведенията, даже в случай че те имат открити пространства.

Бирарията на Хорхе Еското се цялостни най-много през уикендите, когато в нея има и музика онлайн. Еското е недоволен от новите ограничения.  " Нашето заведение е напълно навън, преди тук можеше да се пуши. А в този момент би трябвало да наемем спомагателен личен състав, който да следи за спазването на разпоредбите ", оплаква се той.

Пушенето в Мексико към този момент съвсем на никое място не е разрешено - то е неразрешено на плажовете, в парковете, по оживените улици. Нарушителите са застрашени или от съществени санкции, или от 36 часа затвор. На, е оставено да реши коя тъкмо улица е оживена.

Тютюнопроизводителите ще се извърнат към съда

Междувременно в общността на пушачите се разменят препоръки как могат да бъдат заобиколени разпоредбите. " Когато пушите на улицата, е най-добре да се движите ", гласи една от рекомендациите. И в случай че тютюневата промишленост желае да се обърне към Конституционния съд, с цел да попита дали възбраната дава отговор на главния закон на страната, Световната здравна организация приветства Мексико за въвеждането на строгите ограничения. 

Вижте и това видео на Дъждовни води: 
Цигари. По всяко време и на всеки ъгъл?
 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР