От Софийска вода отговарят на въпроса как се начисляват т.нар.

...
От Софийска вода отговарят на въпроса как се начисляват т.нар.
Коментари Харесай

Защо през три месеца получаваме по-висока сметка от „Софийска вода“ и как се начислява

От " Софийска вода " дават отговор на въпроса по какъв начин се начисляват така наречен „ общи потребности “ в сметката за вода или както потребителите назовават общото ползване в една етажната благосъстоятелност.

То се разпределят съразмерно сред всички притежатели на парцели. Формулата, която е заложена в нормативната уредба на България, наподобява комплицирана, само че в действителност е лесна за решение, считат от " Софийска вода " и изясняват по какъв начин се пресмята размерът на задължението, за какво въобще се начислява и за какво през три месеца нормално получаваме малко по-висока сметка за вода.

Сметката за вода се дефинира от водата, която е влезнала в постройката, входа и е регистрирана от приходния или т.нар общ водомер. Той е благосъстоятелност на " Софийска вода: и е законовия търговски апарат на сдружението, посредством който се мери постъпилата вода в цялата постройка. Всеки парцел има самостоятелен водомер, който е благосъстоятелност на притежателя на парцела. Сборът от количеството вода на всички самостоятелни водомери би трябвало да е еднакъв на водата, влезнала в постройката и измерена по общия водомер.

Понякога количеството вода, минало през общия водомер, се разграничава от количеството вода, измерено от самостоятелните водомери. Тази разлика се нсрича условно " общо ползване " или " общи потребности ". От " Софийска вода " дават образец: Когато през общия водомер са постъпили 100 куб.м вода, а количеството вода, минало през самостоятелните водомери е 90 куб. м, то тогава " общите потребности " са равни на 10 куб. м. Тези 10 куб. м се разпределят пропроционално сред всички обособени парцели в постройката по отношение на тяхното самостоятелно ползване на входа или колкото повече вода е употребявана в един парцел, толкоз по-голям дял от " общите потребности " се прибавят към самостоятелната му сметка.

Количествата " общи потребности " се разпределят според общите условия и законовите условия, годни за всички водоснабдителни сдружения в страната.

На всеки 3 месеца всички всички водомери в постройката се регистрират от проверители на водомери. При този доклад се разпределят и общите потребности за целия 3-месечен интервал, които се отразавят във фактурата един път на три месеца. Поне един път годишно е наложително да се обезпечи достъп на проверител до измервателните уреди според нормативните условия в страната.

Кои са най-честите аргументи за образуване на " общи потребности "?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР