От следващата седмица стартира ремонтът на Аспаруховия мост, който е

...
От следващата седмица стартира ремонтът на Аспаруховия мост, който е
Коментари Харесай

Ремонтът на Аспаруховия мост започва с 97-метрово съоръжение

От идната седмица започва ремонтът на Аспаруховия мост, който е част от път I-1 Варна - Бургас. Мостът се състои общо от 11 уреди, а от идната седмица стартира обновяването на оборудване 6, с дължина 97 м. В понеделник ще се построява краткотрайната организация за придвижване, а същинските строителни работи ще започват във вторник.

Платното за Бургас ще бъде затворено за придвижване, а трафикът ще е ориентиран в платното за Варна по ремонтираните през предходната година уреди 3 и 5. Достъпът до пристанище Варна Изток и Южната промишлената зона няма да се лимитира.

Ремонтът включва бетонови работи, нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничаващи системи, парапети и т. н. Строително-монтажните работи ще се извършват от ДЗЗД „ ПОНТ “, което има 4-годишен контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища на територията на област Варна. На обекта ще се работи оптимално мобилизирано, с цел да може при подобаващи метеорологични условия ремонтните действия да завършат колкото се може по-бързо.

Аспаруховият мост е в употреба от 1976 година и е съществена връзка на ж. к. „ Аспарухово “ с останалите квартали от община Варна. Ремонтът му е належащ, защото не е ремонтиран от към 40 години. През предходната година със средства от републиканския бюджет стартира поетапното възобновяване и бяха ремонтирани три от оборудванията в посока Варна, идвайки от квартал „ Аспарухово “ и Автомагистрала „ Черно море “ - уреди 1, 3 и 5. Тази година преди началото на летния сезон приключи ремонтът на уреди 2 и 4.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ предлага на водачите да карат деликатно, да съблюдават пътните знаци, въведени с краткотрайната организация на придвижване и да плануват повече време за пътешестване, заради по-бавното пътешестване при осъществяването на строителни работи.

Шофьорите, преминаващи директно през Варна, може да употребяват различен маршрут: от ул. „ Девня “ във Варна - с. Езерово - Страшимирово - Девня - Разделна - Белослав - Автомагистрала „ Черно море “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР