От следващата седмица продължават дейностите за завършване на църквата "Св.

...
От следващата седмица продължават дейностите за завършване на църквата "Св.
Коментари Харесай

Градежът на новата църква в Разград ще бъде възобновен

От идната седмица не престават дейностите за довеждане докрай на църквата "Св. цар Борис-Михаил Покръстител " в Разград. Това заяви регионалният шеф Гюнай Хюсмен, дружно с архиерейския наместник отец Георги, при откриването на Илинденския събор в местността "Сборяново ", осведомят от пресцентъра на институцията.

Градежът на новия разградски храм стартира през 2013 година. Първите два стадия от строителството бяха осъществени с помощта на многочислените дарения на политически партии, организации, аграрни производители и обособени жители, напомнят от институцията.

Областният шеф Гюнай Хюсмен е честитил празника на участниците в събора и е отбелязал, че с всяка година събитието става все по-многолюдно, което потвърждава, че народът ни пази вярата и традициите си.

В началото на празника четирима свещеници са осветили дадения за празника курбан. На откритата сцена са се изявили фолклорни обединения и самостоятелни реализатори от общините Исперих, Разград, Кубрат и Силистра.

Част от празничната стратегия е бил и отслуженият сутринта от Русенския митрополит Наум в църквата в село Малък Поровец водосвет в чест на Св. оракул Илия, допълват от регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР