От следващата седмица музеите в Тутракан преминават на лятно работно

...
От следващата седмица музеите в Тутракан преминават на лятно работно
Коментари Харесай

Музеите в Тутракан преминават на лятно работно време

От идната седмица музеите в Тутракан минават на лятно работно време, съобщават от Общината.

Експозицията на Исторически музей, на Етнографския музей " Дунавски лов на риба и лодкостроене " и Художествената изложба " Жельо Тачев " в крайдунавския град ще бъдат отворени за гости всеки работен ден от 8 до 17 часа, с обедна отмора сред 12 и 13 часа и събота и неделя от 9 до 16 часа.

Историческият музей в Тутракан е открит през 1993 година. Експозицията му разкрива славната история на града. На три етажа се наблюдава хронологически развиването на района от древността до Освобождението от румънска окупация през 1940 година

Етнографският музей „ Дунавски лов на риба и лодкостроене ” е  единствен по рода си освен в България, само че и на целия Балкански полуостров. Открит е през 1974 година Намира се в Тутракан, тъй като градът има вековни обичаи в риболова и лодкостроенето. В предишното жителите са се славели като най-хубавите риболовци и майстори на лодки по долното течение на река Дунав.

В Художествена изложба „ Желю Тачев “ са показани творби на изобразителното изкуство от 1985 година до 2017 година, дело на преподаватели от Художествения факултет на ВТУ " Св. св. Кирил и Методий ", на техни студенти, както и на други одобрени български и непознати художници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР